IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Toyota Yaris Hybrid е готова

Поточните линии на фабриката във Франция заработиха.

Първата Toyota Yaris Hybrid е готова

Първата Toyota Yaris Hybrid е готова
Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) стартира производството на напълно новия Yaris Hybrid. Производството на модела във Френския завод, където се произвежда и стандартния Yaris, бе обявено през септември 2010 година, а TMMF е първият френски и европейски автомобилен завод, който произвежда пълни хибриди в компактния B-сегмент.

Първият автомобил, който слезе от поточната линия е предназначена за клиент от Северна Франция. Той, както всеки друг Yaris Hybrid, разполага с пълнохибридна система Toyota Hybrid Synergy Drive® (HSD). При този модел системата е с намален работен обем, специално проектирана така, че да осигури същото багажно пространство и пространство за пътниците на задната седалка, с каквото разполага и стандартните модификации на модела.

Технологията съчетава 1,5-литров бензинов двигател с олекотен, компактен електромотор, които генерират обща мощност от 100 к.с. Емисиите на СО2 са в размер на едва 79 г/км при комбиниран цикъл, а потреблението на гориво в градски условия - 3.1 л/100 км.

„Горди сме, че ние ще сглобяваме първия пълен хибрид в компактния В-сегмент в Европа. Непрекъснато нарастващите цени на петрола ме карат да вярвам, че ще предложим перфектния продукт за жителите на градовете, който съчетава нисък разход на гориво и компактни размери.”, заяви пред служителите, пряко свързани с проекта, президентът на TMMF, Макото Сано.
Първата Toyota Yaris Hybrid е готова
Toyota Motor Manufacturing France, разположен във Валансиен, северна Франция, е домът на Yaris от 2001 година. Заводът достигна 2.1 милиона произведени автомобила Toyota Yaris на 1 Април, 2012 година. Инвестицията на Toyota за преоборудването на TMMF за нуждите на Yaris Hybrid възлиза на 25 милиона евро, което прави общата инвестиционна сума за оборудването на завода за производството на третото поколение Toyota Yaris 125 милиона евро.

TMMF е един от петте завода на Toyota, сертифицирани като устойчиви съоръжения. Екологичните показатели са поставени високо на дневен ред – от 2011 година 60% от водата, използвана в производствените процеси е дъждовна и вътрешно рециклирана. От 2007 е въведено усъвършенствано управление на 100% от отпадъците от производството, за да се гарантира чист производствен процес.

До днес Toyota е продала над 400,000 пълни хибрида в Европа. Новото попълнение - Yaris Hybrid, е част от европейската стратегия на Toyota да предложи пълнохибридни модификации на цялата си моделна гама до 2020 година.

Тагове: toyota yaris hybrid
0 от 500
  • #49
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ДоЧекора и Субаруфен ( преди 12 години )
    Е какво излиза в крайна сметка?Дойдохте на моето, че тези автомобили има още доста годинки път да извървят, преди да се наложат!Когато пробегът с едно зареждане на ел. автомобил достигне поне 400 км с нормално каране(120-130 км/ч на магистрала и/или продължително каране в планина), когато решат проблемът със студа, когато цените им се нормализират, тогава вече хората ще ги купуват масово!Дотогава ДВГ ще си ги търкаляме:-)И не знам защо си мислите, че цените на горивото все ще се качват?
  • #48
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хахахаха до :"Истината е, че почти никога няма да видиш някой ***, селянин или *** с японски автомобил, а с хибрид абсолютно никога.Немските талиги са запазена марка за горните категории хора. " Момче *** и доводите даваш !, то по- твоята логика какви изводи да си правим за японските коли като по- света главно ги карат главно част от латиносите и черните в САЩ, по-бедните Араби, Северноафриканците, и разни други маймуни от Азиатско - тихоокеански регион/ поради близоста си с Япония/
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Защото никога няма да стане 50ст.. 2020 реалната цена на бензина е 6-7лв за литър. А заплатите - минималната ще се движи около 500лв, средната 1000-1200лв. Говорим за елементарни професии, разбира се. Бензина е скъп, но за човек с добра квалификация и добра професия е напълно поносим, и такъв ще бъде..
  • #46
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Добре тогава. Както кажеш- така да бъде. Що не напишеш, че 2020г. бензина ще се срине на 50ст. Или, че заплатите ще бъдат към 3000лв. ??????
  • #45
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    87ма бензина беше 0.30лв а заплатите варираха от 50-80лв. 2012 бенина е 2.70лв а заплатите са 600-800лв в софия. Така че няма нищо фрапантно в цената. Просто едно време всеки си имаше врътка за държавен бензин и го взимаше по 5-10 ст, после да не ти обяснявам как му сменяхме цвета за да не ни хванат ама ти изобщо не си бил роден по онова време - личи си че си чул нещо и сега се правиш на големия разбирач ^^
  • #44
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    хаха, си сигурност ще видиш хора с повече пара от тези в японските тенекии. А от там нататък няма как да коментирам какви са им умствените багажш, но е ясно че са повече от твоите :D
  • #43
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Хахаха прав си псевдо док, в японските тенекии само безпарични и безлични хора ще видиш хахахаха
  • #42
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Някъде към 2040 или 2050 година няма да има и хибриди. 1987 година бензина беше 0.30 лева! За 25 години- 10 пъти. Ако някой си мисли, че за следващите 25 години няма да се вдигне цената още 25 пъти... Ние като потребители на гориво нямаме никакъв избор!
  • #41
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до: дос ( преди 12 години )
    Истината е, че почти никога няма да видиш някой ***, селянин или *** с японски автомобил, а с хибрид абсолютно никога.Немските талиги са запазена марка за горните категории хора.
  • #40
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Кой какво ти навира пък на теб никой не разбра.Някой да ти е искал мнението щом не харесваш хибридите?Интересно какво те накара да влезеш тук и да напишеш някаква глупост на шльокавица?Карай си Голфу и не ги мисли другите!