IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На къмпинг с Mini

Култовата британска марка пусна на пазара луксозна каравана и стилна покривна палатка.

На къмпинг с Mini

Поредната приятна изненада от Mini е насочена към онези, които обичат почивките а-ла „направи си сам“. Става дума за каравана и покривна палатка в стила на Mini, предназначени за Mini, които се предлагат на пазара от 1 април т.г.

Караваната „Cowley“, предлага всичко необходимо за комфортно къмпингуване: две легла, газова печка с два котлона, резервоар за вода с помпа и съдомиялно съоръжение, слънчев модул за зареждане на бордовия акумулатор и 230-волтов контакт за захранване на хладилника, телевизора/DVD-плеъра и HiFi стерео системата.

"Формулата за тази ексклузивна вила на колела е „максимално удоволствие от пътуването, с минимален отпечатък“ – съвсем в духа на творческото оползотворяване на пространството, отличителна черта на MINI", заявяват от компанията.

Силуетът на „Cowley“ напомня на проектирания с размах, заоблен дизайн на вратите на Mini от вътрешната страна. Освен това двете странични врати са с плъзгащи се настрани прозорци – точно както при класическото Mini до 1969 г. Караваната, е със само 12 см по-широка от Mini Clubman и тежи малко по-малко от 300 кг.

За автомобили като най-спортните модели на John Cooper Works, при които не може да става дума за теглене на ремарке, покривната палатка „Swindon“ е много спретнато решение. Палатката може да се монтира лесно на покрива на Mini, Mini Clubman или Mini Countryman и също предлага място за двама. Дизайнът на кутията за покривната палатка в затворено положение не само се слива идеално с отличителните форми на Mini, но и придава на возилото още по-авантюристичен вид. Долният й корпус е в черен цвят „Midnight Black“, а горната, отваряща се част – в червено „Chili Red“ – комбинация, която досега бе запазена марка на моделите на John Cooper Works.

Караваната и покривната палатка не са първите предложения на Mini за импровизиран начин на приютяване за през нощта. По време на световното първенство по футбол през 2006 г. в Германия, „хотелите“ Mini създадоха съвсем ново измерение на гостоприемството. Автомобили Mini бяха преобразени в удобни местенца за дрямка специално за почитателите на националните отбори на Италия, Франция и Бразилия. Возилата бяха боядисани в цветовете на съответните национални флагове. Любителите на футбола без конкретни пристрастия пък можеха да се подслонят в Mini Hotel International.

0 от 500