IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Къщата-музей Енцо Ферари отвори врати в Модена

Музеят представя развитието на района като център на супер-автомобилите

Къщата-музей Енцо Ферари отвори врати в Модена


Нов музей посветен на създателя на легендарните автомобили Ferrari - Енцо Ферари бе открит на улица Паоло Ферари в Модена. В този район се произвеждат почти всички италиански супер-автомобили.

В Museo Casa (къщата-музей) има не само автомобили Ferrari, но и спортни коли от други марки, произвеждани в областта на Модена. Построяването на музея е струвало 18 милиона евро. Той се простира над къщата, където през 1898 година е роден Енцо.

Къщата и работилницата са били реставрирани, като към тях е направена нова галерия, покрита в оцветен в жълто алуминий. Това е цветът на Модена и фонът на популярното лого с буйния черен кон. В галерията са представени основните моменти от живота на Енцо Ферари, диаграми от историята на неговата автомобилна компания, легендарни модели като Mille Miglia и Scaglietti, както и много коли, стоящи като произведения на изкуството.

Тук не става дума единствено за Енцо, а се показва историята на Модена и как района е станал средище за производителите на спортни суперавтомобили. В музея може да се видят коли и факти, свързани с Maserati, Pagani и De Tomaso. Сред експонатите са Alfa Romeo 40-60 от 1914 г., Alfa Romeo RL Super Sport Mille Miglia от 1927 г. и Alfa Romeo Bimotore от 1935 г. Нормално е също да има изобилие на мултимедийни материали, документи и други.

"Музеят е посветен на начина на живот, който формира италианската култура, прочула се по цял свят. Той е начин да бъде разказана историята за спортните автомобили, състезанията, легендарните пилоти, пистите. Той е важен за този район и за италианската страст към автомобилизма - казва един от основателите Мауро Teдескини. - Чрез Museo Casa Enzo Ferrari, ние се опитваме да изградим въображаем мост между миналото и бъдещето. Старата къща на Енцо Ферари е олицетворение на миналото, а бъдещето е представено под иновативната архитектура на жълтата алуминиева обвивка, олицетворяваща емблемата на града".

"Това е почит към баща ми, който много обичаше Модена - допълва Пиеро Ферари. - Сега всеки може да разбере повече за човека, неговата история и връзката между града и света на двигателите. Тази нова структура е идеално допълнение към музея на Ferrari в Маранело, където бе втория дом на моя баща."

Новият музей е отворен целогодишно. Той може да бъде разгледан срещу билет от €13.

 

Тагове: ferrari
0 от 500