IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото Audi RS4 Avant

Моделът ще се предлага единствено като комби.

Това е новото Audi RS4 Avant

Компания Audi официално показа един от очакваните модели за тази пролет - новото RS4 Avant. Комбито е получило двигател от купето RS5, задвижване на четирите колела, пренастроено шаси и отличителен бодикит.

Новото поколение на Audi RS4 ще се произвежда единствено като комби, като е прибавило няколко сантиметра към размерите в сравнение с настоящия А4 Avant. Увеличението е във всички посоки, с изключение на височината, която е редуцирана с 20 мм заради новите настройки на шасито. Багажникът от своя страна запазва старите си размери.

Под капака на Audi RS4 Avant в Инголщадт са интегрирали ръчно направения 4.2-литров, осемцилиндров двигател, развиващ 450 к.с. и 430 Нм въртящ момент. Това е с около 30 к.с повече от предишната версия. Благодарение на 7-степенна автоматична скоростна кутия S tronic и задвижването на четирите колела, при което въртящият момент може да се прехвърля до 70% на предната ос и до 85% на задната, автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.7 сек. Това е с 0.1 сек по-бавно в сравнение с купето Audi RS5.

Освен, че е с по-стегнато и по-ниско окачване комбито е получило и по-мощни спирачки с керамични дискове, които са достъпни като допълнителна опция, както и 19-инчови джанти, влизащи в стандартното оборудване. Освен това RS4 Avant има нов бодикит, спортни седалки и волан, както и елементи от карбон и алуминий.

Премиерата на машината ще бъде в салона в Женева през март, но при дилърите на Audi новото RS4 ще се появи едва наесен. Очаква се цената му да бъде около 76 000 евро.
 

Тагове: audi rs4 avant rs5
0 от 500