IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата суперкола бе продадена за 32 млн. долара

Bugatti Type 57SC Atlantic е произведен през 1936 г.

Първата суперкола бе продадена за 32 млн. долара

Първата суперкола бе продадена за 32 млн. долара
Една от легендите на ХХ век – спортно купе Bugatti Type 57SC Atlantic, е oпределяна като първата суперкола в света. Тя вече е и една от най-скъпите, след като бе продадена от британската аукционна къща Gooding & Company за $32 000 000.

Досега неин собственик бе известният английски колекционер Питър Уилямсън. Кой обаче е новият и притежател, не се споменава.

Дизайнът на този автомобил е дело на основателя на компанията Жан Бугати, който се осмелява да вкара в него елементи от стилистиката на аероплан. Естествено, с уточнението, че така той е изглеждал през 30-те години на миналия век.

Трябва да се отбележи, че Bugatti Type 57SC Atlantic е направен от сплав от алуминий и магнезий. Под капака на автомобила има двигател с мощност 200 к.с., който позволява на автомобила да развие скорост от 200 км/ч.

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    E36_TDI_GSI_GTI_nos ( преди 12 години )
    Ехх тя по-мощна от мойта движима крепост - E36-ката ми, а толкова години им е разликата.
  • #4
    12 rate up comment 19 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Бичкия ти си една недовършена ***...
  • #3
    26 rate up comment 14 rate down comment
    бичкията ( преди 12 години )
    Противното е че правят противни коли, ненадеждни, скъпи, лъжат клиентите си, разчитат на държавни пари, имат много проблеми по колите си които не ги решават, а се знаят, няма сервизни акции, а чакат да изтикат гаранцията, която е пренебрежително малка(познай защо) и да почнат да цедят клиентите си, една от най-трошливите марки-тестовете го показват. Да продължавам ли да ти обяснявам защо ФВ са противна марка? Виж, ако си *** човек с ограничени възгледи то ФВ е твоята марка.
  • #2
    11 rate up comment 23 rate down comment
    trb ( преди 12 години )
    i koe po-to4no e protivnoto v taq kompaniq bi li obqsnil molqte :)
  • #1
    29 rate up comment 13 rate down comment
    бичкията ( преди 12 години )
    Красота и съвършенство!Жалко само, че в момента собственик на тази уникална марка е най-противната автомобилна компания-ФВ.Надявам се някой ден Бугати да ги видя да творят самостоятелно автомобилната история!