IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TVR ще се преражда

Собственикът на компанията Николай Смоленски е решил да възкреси марката, но със странни решения.

TVR ще се преражда


Ексцентричната британска фирма за спортни автомобили има чисто нов уебсайт и преработено лого, което прилича на оригиналната емблема от 1954.  За мнозина, начинът по който Смоленски иска да съживи марката е малко странен или по-скоро вятърничав, но ...по-добре от нищо.

Запознати казват, че от TVR възнамеряват да ползват за база старите модели на компанията, произвеждани през последните 20+ години и цялостно да ги преоборудват с нови системи и агрегати. Плановете на англичаните включват в колите да бъде инсталиран двигател на General Motors - LS3, съчетан с пет-степенна скоростна кутия. Интериорът също е планирано да бъде „пипнат“.

Въпросният двигател на GM има обем от 6.2 литра и не е сигурно дали ще се събере на всички модели, но ...опитите трябва да потвърдят.

ТVR възнамерява да привлече и настоящите собственици, да подложат колите си на „пластична операция“. Друг е въпросът, колко от тях ще склонят да сменят моторите на Rover и AJP с този на GM, най-вече заради цената, която вероятно няма да бъде никак ниска.

По-съществената новина е, че TVR намеква за новия си Tuscan 4, който ще бъде роудстър. Изглежда това е спортният кабриолет  TVR MD1, за който се носеха слухове. Има вероятност моделът да дебютира на Женевския автомобилен салон през пролетта на 2012.


 

Тагове: tvr
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До G777 ( преди 12 години )
    кво значи DEZAINUT,второ за какво пишеш с големи и на латиница,и трето-това не е bgmamma
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    G777 ( преди 12 години )
    MN RAZLICHNA KOLA, DEZAINUT MI DOPATA, XUBAVO E CHE OTNOVO VLIZA V IGRATA.VCHERA TOCHNO GLEDAX EDNO PREDAVANE NA TOP GEAR V KOETO GOVOREXA ZA MARKATA I DAVAXA PUSTIA ZAVOD.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    от 2 ( преди 12 години )
    да уточня - намирам се в УК и тук се срещат често, но пак са си екзотика :) не я препоръчвам за постоянна кола
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    имал съм tvr cerbera имаше много проблеми с масата- заради корпуса (фибростъкло) , много неща неработеха, след като ги оправя- на други места се появяваха проблемище видим руснака какво ще направи с тази марка- дано да е за добро
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Учтивият Лос ( преди 12 години )
    Много красив дизайн имат всички твр-и, но за съжаление носят славата на трошляци. Дано новите са по-надеждни!