IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru XV излиза на пазара през 2013

Off-road версия на хечбека Impreza.

Subaru XV излиза на пазара през 2013

Subaru XV, чиято серийна версия видяхме преди броени дни на автомобилното изложение във Франкфурт, ще стъпи на пазара през 2013 година, съобщава изданието Motor Authority.

Както вече знаете, проходимото возило е off-road версия на хечбека Impreza, която обаче е обособена като отделен модел. От стандартната Impreza кросоувърът се отличава по изцяло различната каросерия с предпазни кори на броните, колесните арки и праговете. Дължината на Subaru XV е 4450 мм, широчината 1780 мм и височината 1570 мм.

На европейския пазар новият модел ще се предлага с три двигателя тип boxer, като два от тях са бензинови с обем 1.6 и 2.0 литра и един е турбодизелов, двулитров.

Най-малкият двигател е комбиниран с механична скоростна кутия с пет степени и има мощност 114 к.с. и максимален въртящ момент 150 Нм. С него Subaru XV ще ускорява от място до 100 км/час за 13.1 секунди и ще има максимална скорост от 179 км/час. При смесен цикъл средният разход на гориво е 6.5 литра на 100 км.

По-големият бензинов двигател е с мощност 150 к.с. и се комбинира с механична трансмисия с 6 степени. С него колата ускорява до 100 км за 10.5 секунди и има среден разход на гориво 6.9 литра на 100 км.

Дизеловият вариант е с мощност 147 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм. С него максималната скорост на кросоувъра е 198 км/час, а средният разход на гориво при смесен цикъл е 5.6 литра на 100 км.

Всички модификации ще имат предаване 4х4 и технология start&stop. При версиите с механична трансмисия въртящият момент се разпределя 50 на 50 между предна и задна ос, а при тези с автоматична трансмисия в съотношение 60 към 40 в полза на предната ос.

ОЩЕ СНИМКИ

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    tonino74 ( преди 12 години )
    и аз я видях и даже беше облепена с сот 161 а и субаро магазина на цимеоновско шосе я има
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Me ( преди 12 години )
    Хора не знам, но преди 2 дни на кръстовището на Красно село видях такова Subaru. Специално го огледах, зашото не бях виждал такова изобщо на живо или на снимка. Беше далече да видя модела. Възможно ли е да има друг модел подобно на вид ново Subaru, защото това ще се предлага от 2013г. или са му правилии тест тук в BG??!? Интересувам се от автомобили и е трудно да се заблудя :)
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 12 години )
    Успокой се, приятел, не искам теб ЛИЧНО да те обидя, просто изказвам мнение за колата. Знам я марката, имам приятлеи със стари машини, които също много се кефят. Мнението ми е, че очаквам нещо по-високо технологично в двигателите като за нова кол, която ще я пуснат 2013. Не казвам, че Субаро-тата, които карате са лоши. Айде, успокойте се всички малко.
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    a-u-u-u-u-u---u ( преди 12 години )
    Това обозначение като "15" или като"Хикс Ве" се чете? И един въпрос към "АутоТРАГЕДИЯ":Кой от вас е бил във Франкфурт , че пишете:"...чиято серийна версия видяхме преди броени дни..."? Аз бях и го видях.Едно е да видиш кола на снимка и друго е да я видиш на живо - има разлика и то голяма.
  • #14
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ганчовец,тук има хора,които са карали Субару,а не съм чул някой да е карал такъв автомобил и да каже лоша дума за него.Има и такива като теб,които никога не са се качвали,но пишат ли пишат ей така колкото да не заспят.Карай си Фиестата и остави другите да се "мъчим" с истинските автомобили!
  • #13
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Ганчовец ( преди 12 години )
    Ей, тук явно за Субару или хубаво или нищо!!! Реално ако си говорим обаче, наистина двигателите, поне по показатели, са били актуални преди 7-8 години. Този 1.6 двигател с 5-ица ръчка няма как да не спечели. За разхода няма да говорим, защото, сори, ама 6.5-6.7 само изключен и по нанадолнище ще регистрира. Start-stop-а не е чак толкова силна технология все пак.За дизайн няма да говоря - на кой както му харесва, на мен лично ми харесва.
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    STOEN40 MALKOTARNOVS ( преди 12 години )
    KATO ZNAM MOJA STAR FORESTER *1999* KAKVO MOJE , TJABVA DA VI KAJA, 4E TOVA NOVOTO SIGURN0 E ME4TA.....
  • #11
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Обгазеното си е обгазено,каквото и да го правиш.Аз му казвам да смъкне противогаза,а той така си бил по рождение.Сори пич,ти не си виновен.Гледай ся ще ти го обясня,като на ***,пък дано вденеш.Фиестичката е направена за движение при едни условия и терени,а Субаруто на съвсем други.Предназначени са за съвсем различни неща.Ако легена фиеста може да ти разхожда миризливият *** из разбитите пътища на Русчук,то Субаруто ще мине през много по-труднодостъпни терени,сняг,дъжд и кал.Анадън му?
  • #10
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Един ( преди 12 години )
    Автомобилът е замислен като модел, предлагаш комфорт и надеждност за всякакви условия, а не за спортно каране. Двулитровият двигател е 150 к.с. и в комбинация със 6 степенна трансмисия и предполагаемо тегло 1.5 - 1.6 тона е идеален за този автомобил. Ако някой търси повече динамика - Impreza WRX/STI предлага доста повече коне :)
  • #9
    3 rate up comment 15 rate down comment
    .. ( преди 12 години )
    Сига обижда бе *** .... недорасло... Колата наистина е Бавна... какво се правиш на капацитет. ПРсто дадох фиестата за пример... това е субаро и ми стартира колкото голф 1.8моно от 92 година ... Айде марш МРЪШЛЕК