IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Auris

6.9
Закупена: 2011 г., Пробег: 30000 км.
Приложимост в ежедневието
8
Надеждност
9
Оборудване
6
Пространство
8
Цена/Качество
10
Качество на материалите
3
Разход на гориво
6
Удоволствие от шофирането
5

Какво не ти харесва

  • качество на материалите и сглобката
  • липса на 6-та предавка
Toyota Auris От: lyaskov 13.08.2013 10407 прочитания 21 коментара
Начин на ползване:
ежедневно, семейно
На кое качество на автомобила най-много държиш:
надеждност
Начин на каране:
нормален
Допълнителни бележки
Притежавам Toyota Auris 2007 г., модификация 1.6 VVT-i, ръчни скорости. Като оборудване има автоматичен двузонов климатроник, ел. огледала, ел. стъкла, регулируем волан, регулируема шофьорска седалка, фабрична аудио система с MP3 с управление от волана и 9 еърбега. Досега (за малко повече от 2 г.) съм направил около 30 000 км. Ще започна от външния вид на автомобила. За мен лично не е особено привлекателен, аеродинамичен или модерен. Дори бих казал, че е грозноват, но това е субективно. Страничните колони на предното стъкло са доста дебели и създават слепи петна в определени случаи. Боята не е особено качествена - драска се лесно от камъчета, храсти и т.н. Отвътре дизайна ми допада. Повдигнатия скоростен лост е доста удобен. Таблото, приборите и бутоните са добре и логично разположени и практично измислени. Дразни ме това, че няма достатъчно места за съхранение на дребни предмети като мобилен телефон и портфейл например. Подлакътникът не върши никаква работа като такъв. Качеството на използваните пластмаси е лошо. Видимостта навън напред и назад е много добра като изключим забележката за страничните колони отпред. Пространството отвътре е широко за класа, даже отзад мястото може да се сравнява с коли от по-горния клас. Багажникът е средна работа - не е огромен, не е и прекалено малък, събира 4-5 чанти/сака. Двигателят е отличен - пъргав, еластичен, икономичен и безпроблемен. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема малко над 10 секунди. Разходът на бензин 95 е 6.5/100 извънградско и около 10 в градски условия при нормално шофиране. Ако имаше 6-та предавка щеше да е по-тих при високи скорости и съответно по-икономичен. Като заключение мога да кажа, че Auris е здрав и икономичен, универсален автомобил. Не блести с кой знае какви екстри или привлекателен външен дизайн, но е оборудван с всичко необходимо, не изисква огромни суми за гориво и поддръжка, и върви прилично. И не на последно място сравнително евтин в сравнение с конкурентите VW Golf и Mazda 3. Като цяло много добър избор в компактния клас. Забравих да спомена, че има рейтинг 5 звезди за сигурност по EuroNCAP.
Снимки
Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris Toyota Auris
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Раpкошотия
  • #5
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Roadrunner ( преди 10 години )
    Нямам никакво намерение да си купувам такъв, че да го опознавам, карам на жена ми служебните ауриси чат пат, - тежък ужасно много. А че 1.33 се кара по-леко е нормално , просто е на едно 70-80 000 км по-малко. Мойта мазда е 1250 кг, и със 151 коня мога да кажа , че върви просто прилично. Та ако за тебе 1.33 или 1.4 вървят ок, сигурно 250 коня кола е като изстребител.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    abvgd123 , колега 10/100 градско бензин за 1.6 мотор си е напълно нормален разход. Какато каза и колегата с Ауриса, моята Мазда 3 1.6 дава горе-долу същия разход. Няма как с купе 1300+ килограма и 1.6 кубатора да гори колкото Клио или колкото Кия Пиканто :) Извънградското си е пък напълно приемливо.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Roadrunner ( преди 10 години )
    имам около 15 000 на три такива ауриса - два от първото поколение и един от второто.Неясно как 1.33 е една идея по-лек за каране от 1.4 от предишната версия. Абсолютно съгласен, че е мудна колата. На наклон се тръгва с около 2500-3000 оборота, за да не удариш колата отзад. Пластмасите са наистина евтини, ама за служебма става:) Скоростният лост така повдигнат е удобен обаче
  • #2
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз съм с аурис от следващия модел (фейслифта) 1.33 vvti 100кс и 6-та предавка разхода е по добър. Около 5.5 извънградско при средна скорост около 100-110км/ч. И 7.5 градско в софия.За жалост мотора е малко муден за купето обаче.
  • #1
    29 rate up comment 4 rate down comment
    abvgd123 ( преди 10 години )
    Поздравления за обективното и грамотно ревю! Не бих се съгласил, че разход 10 на 100 градско говори за икономичен автомобил. Само съм се возил в такъв Auris, но и на мен впечатление ми направи ниското качество на използваните пластмаси. Иначе колата се държеше много прилично. Пожелавам да те слуша и много хубави пътешествия!