fallback

Льоклер добави още едно уникално Ferrari в гаража си

Новата играчка на пилота от Формула 1 е хибрид с 1030 коня и цена 800 000 евро

Животът изглежда е добър с Шарл Льоклер, който наскоро спечели третото си състезание за сезона във Формула 1 и може да донесе на Ferrari първа титла при конструкторите от 2008 година насам. Поне това изглежда показва видеото, разкрито в Instagram от акаунта @vipsupercarsitalia , в което чисто нов SF90 XX Stradale зарежда на бензиностанция в Монако , родината на пилота. Звярът ни изглежда познат поради своята украса.

 

Шарл Льоклер вече притежава две подобни Ferrari - с матова черна каросерия и номер 16, с който кара във F1. Знамето на Княжеството присъства по един или друг начин върху колите на пилота. Първото, което стана известно, беше 488 Pista, а наскоро беше забелязано и персонализирано SP3 Daytona с подобна естетика.

Всъщност, не е ясно колко точно коли от марката има роденият в Монако пилот. Само тази година той беше забелязан да кара там Ferrari 812 Competizione Aperta, а после се блъсна леко с Purosangue. Както се казва, дай Боже всекиму.

Ferrari SF90 XX Stradale беше най-бързият уличен автомобил на марката до пристигането буквално предидни на  F80. Този на Шарл е с малко по-дискретна декорация. Черно-бялата напречна лента - загатваща за знамето на Монако, вече не присъства толкова, въпреки че продължава да се появява на страничните плочи на задното крило. Малка червена лента на бронята и предния сплитер , огледала, заден спойлер и спирачни апарати в същия цвят са единствените щрихи върху новия спортен автомобил на пилота от Формула 1. 

Вероятно лидерът на Ferrari (който следващата година ще се състезава за този статут с Люис Хамилтън ) ще може да се наслади на новото си бижу след завръщането от американската одисея, която започна в САЩ, продължава със състезанието в Мексико и ще завърши в Бразилия. Новата кола на Льоклер  е plug-in хибридна спортна кола с 1030 конски сили (30 повече  от SF 90).  Произведени са само 799 за специалните клиенти на компанията. Цената на едно е 800 000 евро.

Всъщност, това е екстремна версия на SF90 , която подобно на всички Ferrari с фамилното име „XX“ включва подобрения в ключови аспекти като двигателя, аеродинамиката, спирачките или електронните системи за управление. Всичко е насочено единствено и изключително към подобряване на представянето му спрямо времето. Италианската марка уверява, че версията спокойно може да се регистрира в КАТ и съответно използва пълноценно ежедневно.    

fallback
fallback
Последни