fallback

Антъни Хопкинс ще е звездата във филма за Maserati

Историята на легендарната компания ще излезе на екран за 110-ата й годишнина

Носителят на две награди "Оскар" Антъни Хопкинс ще е една от звездите в бъдещия филм за историята на Maserati, чиито снимки ще започнат още в края на тази година, съобщава Variety. Продуцент на лентата за легендарните производители на спортни автомобили е Андреа Йерволино, който продуцира филма "Ламборгини: мъжът зад легендата", и бе съпродуцент на "Ferrari", режисиран от самия Майкъл Ман.                  Сега Йерволино ще затвори цикъла с филм и за третата от най-емблематичните автомобилни компании на Италия. Лентата, наречена "Maserati: The Brothers" ще проследява съдбата на Maserati от основаването през 1914 от тримата братя Мазерати: Алфиери, Еторе и Ернесто, през трагичната катастрофа на Алфиери в Гран при на Месина през 1927, коствала впоследствие живота му, чак до поглъщането от Fiat.            Тримата братя Мазерати пред централата на компанията в Болоня, 1934 година          Още няма детайли за изпълнителите на останалите роли, но е сигурно, че Хопкинс ще изиграе финансиста, който подкрепя начинанието на братята от самото начало. "Да имаме Антъни Хопкинс на борда е сбъдната мечта", призна Йерволино. Режисьор на филма ще е Боби Мореско.

Компанията Maserati е основана в Болоня, като 110-годишният й юбилей ще е на 1 декември тази година. Още през 20-те и 30-те марката си спечелва световна слава с изявите в състезания, включително два триумфа в Индианаполис 500 и четири победи в легендарното Targa Florio.             Легендарното Maserati 250F, донесло на Хуан Мануел Фанджо световната титла във Формула 1          Историята на успехите преминава през силните години във Формула 1, увенчани от световната титла за Хуан Мануел Фанджо, и завършва с титлата в първото издание на FIA GT1 през 2010, и с дебютната победа за Maserati във Formula E в Джакарта миналата година.        

 

 

 

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Само дано не стане така, че след 1г да има само филм, но не и Мазерати. Че вожда на Стелантис, както го е подкарал.. и както му изтича договора 2026..
fallback
Последни