fallback

MINI John Cooper Works с ДВГ се оказаха по-слаби и по-бавни от електрическите

Новите бензинови хечбек и кабриолет останаха без механична скоростна кутия

Британският производител MINI представи версиите John Cooper Works на своите хечбек и кабриолет, оборудвани с ДВГ. Под капака на спортните модели е поставен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, чиито характеристики са по-слаби от задвижващата система на показаните неотдавна електрически модификации на двата модела.

Двигателят на новите John Cooper Works развива 231 к.с. и 380 Нм. В сравнение с хечбека от предишното поколение, мощността не е променена, но са добавени 30 Нм въртящ момент. За сравнение електрическият мотор на MINI с три врати със същия индекс осигурява 258 к.с. и 350 Нм.

Хечбекът ускорява от 100 км/ч за 6,1 секунди при максимална скорост от 250 км/ч, а кабриолетът е малко по-бавен - 6,4 секунди и 245 км/ч. В същото време MINI JCW Electric е с 0,2 секунди по-бърдо, но отстъпва по отношение на максималната скорост, която за електрическия автомобил е 200 км/ч.

Друга промяна при новите John Cooper Works е отпадането на механичните скорости и при двете версии. Досега MINI предишното поколение на спортния хечбек с три педала, докато кабриото остана без педал на съединителя още преди няколко години. Сега лостът за смяна на предавките е изчезнал завинаги, като се предлага автоматична скоростна кутия с двоен съединител. При нея има възможност за смяна на скоростите от лостчета на волана.

Моделите с обозначение JCW се различават по допълнителните отвори за въздух отпред, където има нови вертикални червени ленти. Отзад топ-версиите имат централен накрайник на ауспуха и повече вертикални рефлектори, въпреки че червените акценти са само при хечбека. Двата автомобила имат свои собствени 17- и 18-цолови колела.

Интериорът също е до голяма степен пренесен от стандартните Cooper с три врати и кабриолет в ниво на оборудване JCW . Салонът е в червено и черно тема, със спортни седалки и масивен волан. 9,4-инчовият OLED кръгъл дисплей за информационно-развлекателната система е стандартен, както и звуковата система Harman Kardon.

MINI John Cooper Works вече са достъпни за поръчка на някои пазари в Европа. Във Великобритания цените на новите модели стартират от 31 200 лири за хечбека и 35 200 за кабриото, като първите доставки до клиенти ще започнат през 2025 г.

Още снимки на новите спортни модели - вижте в галерията:

fallback
fallback
Последни