fallback

Mini представи два електрически John Cooper Works

Най-мощните Cooper Electric и Aceman развиват 258 к.с.

Mini представи ориентирани към висока производителност версии на електрическия хечбек и на субкомпактния кросоувър Aceman, обозначени с префикс JCW (John Cooper Works). Досега автомобилният производител предлагаше нива на оборудване JCW, базирани на версиите SE.

Двата нови автомобила получават допълнителна мощност и спортни настройки на шасито. Те се наричат ​​John Cooper Works Electric и John Cooper Works Aceman, като използват една и съща основа. Под предния капак е поставен електромотор, развиващ 258 к.с. и 350 Нм въртящ момент, предаван към предните колела. Това е с 40 к.с. и 20 Нм повече в сравнение с версиите SE.

Водачът разполага и с допълнителни 27 к.с. мощност при натискане на лоста за усилване на волана. От Mini посочват, че ускорението от 0 до 100 км/ч при JCW Electric отнема 5,9 секунди, а при при JCW Aceman - 6,4 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 200 км/ч.

И двата модела са оборудвани с батерия с капацитет 54,2 kWh, позволяваща пробег от 371 км по WLTP за хечбека с три врати и 355 км за кросоувъра с пет врати. Очаквано, тези цифри са по-лоши от гамата на по-малко мощните SE версии със същия пакет батерии.

Визуално новите версии разполагат със същия бодикит с облицовките на JWC, включително по-спортни предна и задна брони, странични прагове, задни калници, дифузьори и емблеми на John Cooper Works. Те получават аеро-оптимизирани джанти (18-цолови за хечбека и 19-цолови за кросоувъра), обути в стандартни гуми с високо сцепление.

Спортните електромобили също се възползват от по-силни спирачки със спирачни апарати Chili Red и специфична за JCW настройка на окачването, фокусирана върху предоставянето на по-рязка версия на характерното за Mini „картинг-управление“. В интериора правят впечатление черно-червената шарка на таблото, осветения панорамен покрив и тапицерията от синтетична кожа на седалките с вложки от плетен плат.

Mini JCW Electric и JCW Aceman ще се произвеждат в Китай, но от 2026 г. ще се преместят и в Оксфорд (Великобритания). Цените на двата модела предстои да бъдат обявени.

Още снимки на двата електрически Mini JCW - вижте в галерията:

​​​​​​​

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    #1, то това му е таблетът. Явно си го държат като еволюционно надграждане на часовника. Новите им интериори са хубави, ама и на мен тая грамофонна плоча не ми харесва.
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Черното бива отвън, но в интериора много дразни тоя огромен часовник в средата. Ужасно изглежда. Не разбирам защо продължават да си държат на този елемент и го пренасят във всеки нов модел и става все по голям и по грозен? Наистина ли има хора на които им харесва?
fallback
Последни