fallback

Звездите на Висшата лига искат Cybertruck, но няма да ги огрее

Пикапът на Tesla не покрива тестовете за безопасност на Острова

Tesla Cybertruck никога няма да бъде достъпен за закупуване в Обединеното кралство, освен ако компанията ва Мъск не направи  големи промени. Това разкри специализиран продавач на луксозни автомобили там. Той редовно снабдява със скъпи коли футболните милионери от Висшата лига.   

Странният пикап, вдъхновен от Джеймс Бонд, беше представен от Мъск през 2019 г. Развива максимална скорост от 180 км в час, способен е да издържи 9 мм куршуми и разполага с нечупливо предно стъкло. Но дори и с всичките си характеристики за безопасност, Cybertruck едва ли някога ще бъде каран в на Острова. Причината е в странни аспектr на дизайна - включително острите ръбове и колосалното тегло.

Според специалист по електрически автомобили – това чудо със сегашния си ъгловат дизайн и тегло от 3107 кг, никога няма да може да премине европейските „много стриктни разпоредби за безопасност“ Това означава, че е малко вероятно някога да украси пътищата на Великобритания и гаражите на футболните звезди.

Всъщност, тази седмица стана ясно, че Tesla Cybertruck е регистриран в Чехия. Активистите вече призоваха правителството на страната да го забрани, което допълнително застрашава навлизането му на европейския пазар. Скандалът при чехите обаче е страхотен.

Premier Sports Solutions е компания, която продава луксозни автомобили на редица ВИП клиенти, включително на някои футболисти от Висшата лига.  Вече 10-15 играчи са поискали Cybertruck. Но са отрязани - все още не са годни за движение в страната.  

Марк Назар, който работи като специалист по електрически автомобили в компанията, уточни, че има редица аспекти на дизайна, които пречат на пикапа да бъде продаден в Обединеното кралство. Той поясни: „Основната причина, поради която няма да дойде в Обединеното кралство или Европа, е следната: острият ъгъл и здравата изправена предна част не  отговарят на тукашните разпоредби при удари“.      

Марк добави, че този модел на Мъск е един от най-безопасните автомобили на пътя, но за пътниците, а и „вероятно ще премине тестовете за безопасност на водача“. Но ще е потенциално смъртоносен за пешеходците според много строгите разпоредби  на Обединеното кралство. Той продължи: „Правилата тук са ясни - предната част на превозното средство трябва да е проектирана, за да защитава пешеходците в случай на сблъсък. Тя не може да бъде остра, твърде изправена или с има парченца, стърчащи от нея. Без сериозен редизайн Cybertruck няма да премине тези тестове“, обясни спецът.

„Освен това има някои по-малки проблеми, като например използването на различен конектор за зареждане, който се среща само в Северна Америка.  На теория биха могли да променят това на CCS, което използваме тук, в Обединеното кралство. В противен случай ще е необходим адаптер - точно както е при Hummer EV, който наскоро продадохме на звезда на „Нюкасъл“.

 

„Разбира се, ако тези разпоредби се променят или ако Tesla излезе с модификация, която им позволява да преминат през изискванията, тогава можем да получим тези коли много бързо. И без съмнение ще бъде много продавана сред нашите клиенти“, добави търговецът.

 

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 59 минути )
    Има още един в България, в него тротинетката Тесльо вози Грета.
  • #1
    pepo ( преди 2 часа )
    Сайбъртръка вече го има и се кара у нас(кв.Виница -Варна) и в Кноке(Белгия).Справка в платформата X на Мъск. У нас някой го е купил за сумата от 333 333лв...
fallback
Последни