fallback

Honda направи ръчна скоростна кутия за електромобили

Засега механичната трансмисия все още в процес на изпитания

Една от най-силните страни на Honda е качеството на нейните ръчни трансмисии. С прехода към електрически превозни средства, които по своята същност никога не биха изисквали такова устройство, японската компания ще се опита да защити тази си репутация.

На събитие, демонстриращо технологии, отнасящи се до бъдещата „серия 0“ от електромобили на Honda, инженер разкри пред The ​​Drive, че в японската компания са разработили механична скоростна кутия с педал на съединителя и всичко останало, предназначена за електромобили.

Това бележи известна корекция на мнението на японците по въпроса, тъй като по-рано изпълнителният директор на Honda изрази съмнение относно симулирана ръчна трансмисия през 2022 г. „Не съм сигурен дали можем да заменим ръчната скоростна кутия при електромобилите“, каза шефът на Honda Тошихиро Мибе, цитиран от Car & Driver.

Синтетичната ръчна скоростна кутия на Honda е разработена, за да предлага, подобно на Hyundai Ioniq 5 N, цял набор от фалшиви шумове на двигателя и предавателни числа. Тези технологии вече бяха представени от японците на Honda e Digital UX Concept, който звучи като S2000, NSX, или Civic Type R.

От Honda обаче засега не разкриват кога ръчната скоростна кутия ще може да се внедри в серийни автомобили. Конкурентът Toyota също разработва подобно устройства, като и при него не е ясно дали ще се появи в производство.

fallback
  • #4
    Смешно е много ( преди 8 минути )
    И за допълнение ще кажа , че "таргет-група" "ръчкари" - никога ама никога няма да иде да си вземе копфторче на ток ( което е супер важно да се отбележи ! )
  • #3
    Смешно е много ( преди 9 минути )
    Ето това е маркетинга - да правиш безмислици да изкараш някой лев, батко. Тия дни видях снакс - където от грис са го направили да е с вкус на царевица, вместо просто да направят царевичен снакс ??!? Ето ти - маркетинг. Да влагаш средства , усилия, материали , безмислени харчове за да произведеш от грис нещо , което по-най-простия начин може да се добие от обикновена царевица. Жалка история.И това е същото - на коруба без нужда от скорости - да добавим скоростен лост ( за таргет група "ръчкари" )
  • #2
    анонимен ( преди 15 минути )
    Пак нищо не си разбрал Петърчо. Откажи се!
  • #1
    Грета Тунберг ( преди 3 часа )
    На моят чекист електрика митбъстъра не му действа.
fallback
Последни