fallback

Марк Зукърбърг превърна Porsche-то на жена си в миниван

Преработката на Cayenne Turbo GT е дело на ателието West Coast Customs

Само за няколко дни вторият най-богат човек на планета - Марк Зукърбърг, отново влезе в новини, свързани с автомобилите. В случая става въпрос за колата на жената на основателя на Facebook - Присила Чан, чието Porsche Cayenne Turbo GT беше сериозно модифицирано.

За преработката на спортния кросоувър Зукубърг лично е потърсил помощта на West Coast Customs - ателие, което се е специализирало в създаването на екстремни коли. То стана известно по цял свят и благодарение на телевизионно шоу, а този случай показва способностите на неговия екип.

Експертите са превърнали големия SUV в минаван, като са снижили окачването и са увеличили междуосието. Поставени са плъзгащи се задни врати, които да улеснят влизането и излизането на трите деца на Зукърберг и Чан, а също така и на семейното куче.

Милиардерът не е първата знаменитост, която се обръща към West Coast Customs. Сред ВИП-персоните, чиито автомобили са модифицирани от ателието, са звезди като баскетболната легенда Шакил О'Нийл и рапърът Will.I.Am. За да се изпълни молбата на Чен за превръщането на Porsche-то в по-практична кола и като се има предвид удължаването на междуосието и на покрива, е било направено и структурно подсилване.

Задните панели са изработени по поръчка и всички електрически и механични системи са ревизирани, за да се адаптират към новата каросерия. Техническите характеристики не са оповестени, но версията 4.0 V8 Biturbo с 640 к.с. най-вероятно не е претърпяла никакви промени.

Самият Зукърбърг е голям фен на автомобилите на Porsche, макар наскоро да обяви, че във всекидневието си използва Cadillac CT5-V. Покрай преработката на Cayenne Turbo GT за жена му той се е сдобил с 911 GT3 Touring, боядисано в същия матов сив цвят и оборудвано с ръчна скоростна кутия.

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 2 часа )
    Хора с пари, но без вкус...
fallback
Последни