fallback

Porsche Taycan Turbo GT подобри невероятен рекорд на Tesla

Електрическият спортен автомобил стана първият сериен модел, ускорил до 60 мили в час за под 2 секунди

Електрическият спортен автомобил Porsche Taycan Turbo GT вече е първият сериен модел, който може да се похвали с най-доброто ускорение в света - 60 мили в час (96 км/ч) за под 2 секунди. Това е абсолютен рекорд, който подобри предишното най-добро постижение, постигнато от Tesla, и бе поставен от журналисти от американското издание Car & Driver.

Porsche Taycan Turbo е оборудван с електромотор с мощност 760 кВт/1033 к.с., която в пиков режим е в състояние да произведе до 815 кВт/1108 к.с. в рамките на 2 секунди. С такъв двигател, според официалните данни, спортният автомобил може да развие максимална скорост от 289 км/ч, а спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 2,2 секунди, или 2,1 секунди с опционалния пакет Weissach. Конкуренти като Lucid Air Sapphire и Tesla Model S Plaid имат сравнимо представяне.

Журналистите от Car & Driver обаче успяха да "изстискат" много повече от Taycan Turbo GT. След движение в две посоки средното ускорение от 0 до 60 мили в час бе 1,910 секунди. В една посока те успяха да постигнат още по-впечатляваща динамика - 1.898 секунда. Заслужава да се отбележи, че Taycan е по-тежък от своите конкуренти. Вероятно версията с опционалния пакет Weissach, който е със 75 кг по-лек, ще може да покаже още по-невероятна динамика.

fallback
  • #2
    Илиян ( преди 3 часа )
    Ама как да не си струва, то това е изключително смислен рекорд, особено щом има Турбо в името си кола марка Порше, и отгоре на всичко електрическа! А за заклетите фенове на Порше ... сори колеги, за жалост реалността е такава.
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Охааа! Ей за такива неща си струва, да се труди и да живее човек! Почти съм съблрал парите! На пролет правим събиране от годишнинта ... ЩЕ ИМ АПДНАТ ЧОВЧИЦИТЕ ха ха ха! Ще ги питам - Иамте ли домашна? Моежж ли да препиша? Ще ми дадеш ли паричките си, че да не те бия днеска" ХЕ хе хе хехехехеахахаххаха
fallback
Последни