fallback

Три трика срещу измамниците в сервиза

Отбележете с малко „хиксче“ скъпа част, за да се убедите, че наистина ще я сменят

Опитен механик обясни пред британски вестник The Sun как шофьорите могат да се предпазят от често срещани измами в сервизите. Сигурно мнозина от нас са се съмнявали, че са платили стотици левове за ненужни ремонти или фиктивни такива. 

 

Въз основа на 50 години в бизнеса механикът Скоти Килмър предупреди своите последователи в социалните мрежи за най-често срещаните номера, които прилагат „майстори“ в сервизите. И също така предложи някои хитринки, с които човек да се защити.

На първо място той предупреди собствениците на автомобили да се уверят, че техният механик наистина е извършил цялата работа, за която е поискал пари. Скоти посочи популярна измама – служителят твърди, че е заменил скъпи части, но всъщност да не го прави. Например, ако има проблем с масления филтър, измамникът ще го смени за смешни пари, но може да ви таксува като за подмяна на цялото масло. Заа не говорим, че по нашите ширини често това е придружено с оставане на старото масло.

Скоти съветва: “Преди да ги накарате да свършат работата, направете снимка на колата и всички части, за които говорят. „И ако наистина им нямате доверие, вземете малко боя и сложете X някъде върху частта. „Ако получите колата си обратно и частта все още има този малък X върху нея, знаете, че са ви ограбили“.

Другото предупреждение на автомобилния спец е да не ни взимат пари за услуги, от които просто нямаме нужда. Той даде пример: „Научете малко за вашата кола. Ето, в момента имам Toyota. Пише, че охлаждащата течност е добра за седем години или 150 000 километра. Ако ви кажат, че трябва да се смени преди това, отидете другаде".

Често се опитват да ви пробутат центровка на предницата, но няма защо. „Ако воланът ви не трепери и гумите не се износват странно, просто нямате нужда от такава“, категоричен е Скоти.

Всяко от тези хитрини може да ви спестят стотици левове, дори нагоре. Така че наистина си струва да „напишете домашната си работа“ преди да хукнете към близкия сервиз, особено ако не сте стар познат с хората там. Никога не се страхувайте да разпитвате механика и получете абсолютна яснота какво ще направят с вашия автомобил преди да започне работата, категоричен е ветеранът в тази професия.    

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    А, да, разглобете двигателя, сложете по един Х на буталата, валовете, съединителя, по зъбните колела на скоростната кутия. Не забравяйте за Х върху компютрите и акумулатора. Ако нямате доверие на сервиза, изобщо не ходете там.
fallback
Последни