fallback

V12 на Rolls-Royce ще оцелее до 2030

Британците готвят електрически SUV и седан

Електрическите задвижвания имат пълен смисъл за марка, фокусирана върху лукса и плавното и тихо шофиране като Rolls-Royce. Така че не е изненадващо, че марката планира да разшири гамата си от електромобили извън настоящия Spectre.

От доста време са известни плановете на британския автомобилен производител да стане марка само за електромобили. Следващият EV на марката ще бъде SUV, който е по-малък от Cullinan, но ще предлага легендарния лукс на Rolls-Royce. Той също ще бъде малко по-евтин и се очаква да бъде пуснат в началото на 2027 г.

Не е ясно дали този нов модел ще споделя своето задвижване с настоящия Spectre, но като се има предвид, че остават още няколко години, Rolls-Royce може да използва по-актуални батерии и електрически двигатели. Какъвто и да е случаят, този нов модел има потенциал за отлично представяне на пазара.

Към края на 2028 г. ще бъде пуснат нов изцяло електрически седан. Този модел ще бъде изключително важен за Rolls-Royce, тъй като ще служи като наследник на емблематичния Phantom.

В същото време стана ясно, че Rolls-Royce ще продължи да залага на продажбите на модели, задвижвани от V12. Cullinan беше наскоро актуализиран и продължава да използва 6,75-литров V12 с двойно турбо. Очаква се производството на този модел да продължи до края на десетилетието.

Rolls-Royce също планира бъдещето на батерийно електрическия Spectre. Новият модел беше представен само преди няколко години, но обновена версия ще бъде пусната през 2027 г. Не е ясно какви надстройки ще бъдат направени, но са вероятни подобрения на задвижването и технологиите.

fallback
  • #1
    Друг Гост ( преди 31 минути )
    И други компании планираха нови електромобили, но ги отложиха....
fallback
Последни