fallback

Renault Master е Международен ван на годината

Френският модел отвя конкурентите от Ford и Stellantis

Новото поколение на Renault Master бе обявено за Ван на годината за 2025 от международното жури по време на изложението IAA Transportation в Хановер. Победителят се избира от специализирани журналисти от 25 европейски държави, включително и България.                      Четвъртата генерация на Master спечели убедително, докато второто място бе поделено между електрическия Ford E-Transit Custom и платформата Stellantis ProOne Large Van. Ford Transit Courier и Mercedes-Benz eSprinter не попаднаха в тройката.

Това е пета победа за Renault в 33-годишната история на конкурса "Международен ван на годината". Предишните титли бяха за второто поколение Master през 1998, за Trafic през 2002, за електрическото Kangoo Z.E. през 2012, и за актуалното Renault Kangoo Van през 2022 (поделено първо място с идентичния Mercedes-Benz Citan II).

Новият Master, който Automedia.bg тества още през юни, идва с повече вътрешно пространство отвсякога, и с богат избор от задвижвания: дизелово, чисто електрическо и водородно.          

 

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 2 дни )
    Оф, Мите, вземи се скрий някъде най-накрая с тъпите си среднодневни сметки.
  • #2
    До долния ( преди 2 дни )
    Кое му е злето в града какъв пробег ти трябва
  • #1
    анонимен ( преди 2 дни )
    Добре че все още има дизел щото електрическата версия е много зле. 78 коня, максимална скорост 100км/ч и пробег до 120км. В натоварено положение е хептен зле. Моторчето е много нещастно и батерията е само 33kWh. Явно са я направили само заради регулациите и си свалят средните нива на емисиите. Реално никой няма да си купи електрически бус с такива жалки параметри. Та той е неизползваем.
fallback
Последни