fallback

Как се преобрази автомобилният парк в Куба?

Премиум модели и китайски коли заливат улиците, доминирани доскоро от москвичи и древни крайслери

Една от разпознаваемите черти на Куба е нейният ретро автомобилен парк. През последните години обаче в Хавана се появиха голям брой китайски автомобили, както и модели на луксозни марки.

В същото време експертите прогнозират, че до края на годината транспортните доставки за Куба ще продължат да растат поради промени в данъчното законодателство, съобщава France 24.

През първата половина на годината САЩ са доставили на Куба автомобили за около 35 милиарда долара, което е около три пъти повече от същия период на миналата година. В същото време държави като Япония, Китай и Южна Корея се появиха в списъка на новите доставчици на коли за Острова свободата. Повечето нови автомобили могат да бъдат намерени по пътищата на столицата Хавана.

Въпреки развитието на автомобилния парк, цената на автомобилите в Куба остава практически недостъпна за населението. Според местното министерство на транспорта, при цена на кола от 10 000 долара, купувачът трябва да плати около 50 000 долара данъци.

През октомври процедурата за изчисляване на данъците в Куба обаче трябва да се промени. За закупуване на превозно средство се очаква максималната такса да бъде не повече от 16 000 долара.

fallback
  • #7
    Who Cares ( преди 18 часа )
    Пешо ( преди 13 часа )Това е положението. Колкото по-малко комунизъм, толкова повече лукс. ***Поправка - колкото по-малко комунизъм, толкова повече ***...
  • #6
    PHP ( преди 1 ден )
    Чак милиарди ли,посмалете пропагандата за просперираща Куба.
  • #5
    Пешо ( преди 1 ден )
    Това е положението. Колкото по-малко комунизъм, толкова повече лукс.
  • #4
    Who Cares ( преди 2 дни )
    И като как въпреки тоталното ембарго, САЩ са внесли автомобили за 35 милиарда в Куба? Там пък при цена от 10000 се плащали 50000 данъци. Представям си само колко милиарди са внесените фанелки и плочи на Лейди Гага?! И това при положение, че заплатите са под 200 неконвертируемо песо? В заключение пияно извънземно е диктувало на АИ списващо в днес.
  • #3
    Фидел Кастро ( преди 2 дни )
    Коли за 35 милиарда ?? Ние правим манифестациите само пешеходно,че няма пари за гориво.... Полезни *** !! И да не забравите да изтриете коментара азиатско-п.у.т.л.е.р.и.с.т.к.и. сайт !
  • #2
    анонимен ( преди 2 дни )
    Дизайна при автомобилите от върха си в 50-те върви само надолу.
  • #1
    анонимен ( преди 2 дни )
    Коли за 35 милиарда долара в Куба?! Има нещо събркано в превода или някъде другаде. Това означава поне 500хил бройки, ако не и милион и то за 6 месеца. Те тези ще да имат пазар като на Германия, че и отгоре, което е меко казано невъзможно.
fallback
Последни