fallback

Без капка срам: новият кросоувър на Chery се оказа евтин клонинг на Range Rover

Базовата цена на китайския Tiggo 7 Sport е под 13 000 евро

Снимки на новия Chery Tiggo 7 Sport попаднаха в интернет, а от съпътстващата ги информация става ясно, че компактният бюджетен кросоувър скоро ще бъде пуснат в продажба, като това ще се случи първи в Китай.

Интересна е и цената на иновацията, която е 100 000 юана (12 700 евро). Това съобщава сайтът CarNewsChina. Другото любопитно, което е видимо от снимките е, че кросоувърът Chery Tiggo 7 Sport има много познат външен вид.

И ако се чудите защото това е така, то погледнете най-малките Range Rover-и. Приликата с Evoque и Sport е очевадна. Особено сходна е предната част на китайския кросоувър, която има същата характерна радиаторна решетка и издължени фарове.

Задното стъкло е покрито с голям спойлер, който също е сходен с този на Range Rover-ите. Що се отнася до размерите на новия евтин китайски автомобил с повишена проходимост, то те го нареждат в компактния сегмент, където всъщност е и Evoque. Дължината е 4545 мм, широчината - 1898 мм, височината - 1865 мм, междуосието - 2672 мм, а теглото - 1484-1775 кг.

Интериорът на Chery Tiggo 7 Sport все още не е показан, но бяха разкрити някои характеристики на модела. Той ще се предлага в бензинова и в хибридна версия. Бензиновата версия е оборудвана с 1.6-литров турбо двигател с мощност 197 к.с. и 290 Нм.

Plug-in хибридът Chery Tiggo 7 Sport ще получи 1.5-литров турбо четирицилиндров двигател със 156 конски сили и електрически мотор, чиято мощност не се съобщава. В смесен цикъл автомобилът ще изразходва 1.27 л/100 км.

И двете версии са оборудвани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Задвижването може да бъде както само на предните колела, така и на четирите.

fallback
  • #3
    Who Cares ( преди 18 часа )
    Да не би да е сефте, та го съобщавате?
  • #2
    анонимен ( преди 2 дни )
    Супер е. Браво на китайците. Тия наглеци в западна Европа се самозабравиха и си помислиха че са монополисти и само те могат да правят коли. Насложиха едни безумни цени....... Но сега ще се събудят или ще фалират. Китаеца ще ги убие с премиум автомобили за под 20 000 евро. Китайците могат да работят и на загуба с държавно финансиране докато фалират цяла Европа. После ще вземат пазара.
  • #1
    анонимен ( преди 2 дни )
    За 12 хил ще е толкова близо до копирани, колкото копие на IPhone 15 Мах до оригинала.
fallback
Последни