fallback

Къде най-често се удря една кола

Изненадващо стената е пречка номер 1 пред шофьора

Малко неща в живота са по-вбесяващи от това да плащате за щетите по колата си - особено когато вие сте виновен и сте се треснали сами, без участието на друг автомобил. Било то заради неравност или разсеяност.

Според  AA (Accident Assist) десетки хиляди от нейните членове с покритие при повреда са се обадили с искове за злополука през последните три години и половина поради сблъсък, който са направили сами и включва само техния автомобил. Но ако си мислите, че ударени бордюри са най-често срещани, сигурно ще се изненадате от най-големия кошмар.

Според базата данни на AA  от 2021 г. насам обектът, в който най-често се блъскват при катастрофи с един автомобил, е..стената. Да, този вид удари представлява10 процента от всички докладвани случаи. Не е изненадващо, че много често предмети, ударени при инциденти с един автомобил, са  собственост на водача. Това включва гаражни врати, порти и огради. Докато са на пътя, шофьорите също спирта в стълбове за лампи,и пътни знаци. И един на всеки петдесет шофьора попада в толкова дълбока дупка, че причинява значителни щети на колата.

Нивото на щетите, причинени от тези самопричинени от водачите катастрофи, варират от ожулени калници до счупени брони и потрошени предни стъкла. Не е малко. Ожулванията по боята и пластмасите могат да бъдат скъпи за отстраняване, особено когато използвате франчайзинг сервиз. Това затруднява шофьорите да решат дали да платят за ремонт от собствения си джоб, или да рискуват по-високи премиие. 

Тим Ранкин, управляващ директор на AA Accident Assist, казва; „Понякога шофьорите правят неща, които смятат за „глупави“, и удар на една кола с ниска скорост е на първо място в списъка. Да забравите да поставите ръчната спирачка, да прецените погрешно излизането на улицата или дори да „отрежете“ бордюра, първоначално може да изглежда просто като уплаха.    

Това смущение обаче скоро се превръща в раздразнение, когато забележат драскотина на вратата или пукнатина в бронята. Може да изглежда безобидно почукване, но може да се окаже кошмар за разрешаване, който трябва да отстраните, без да ви одерат кожата“.

 

10 неща, в които шофьорите най-често се блъскат:

1. Стена – 10%

2. Бордюр – 7%

2. Болард – 7%

4. Дърво – 5%

5. Бариера – 4%

6. Лампен стълб – 2%

6. Порта – 2%

6. Ограда – 2%

6. Дупка – 2%

6. Гараж/гаражна врата – 2%    

fallback
  • #2
    До Лудория ( преди 1 месец )
    Смешно е когато видиш, как един оптимист е убеден, че бус висок 2,80 ще може да мине през тунел висок 2 метра и реши да го докаже...е вярвай ми няма такъв смях. Другия забавен случай беше, когато един приятел си смля колата в БЛОК и каза съвсем искрено "Ами не го видях
  • #1
    Лудория ( преди 1 месец )
    А, тук защо никой не коментира?! Всички сме добри карачи и не се блъскаме ли?! Аз лично съм се блъскал в стена на паркинг. Причина - загледах се в телефона докато паркирах... с 4-5 км/ч и без щети за автомобила, но беше смешно.
fallback
Последни