fallback

Експерти посочиха неочаквана причина за увеличения разход на гориво

Старите проводници с високо напрежение карат двигателя да харчи повече

Ненавременната подмяна на проводници с високо напрежение е изпълнена с редица неприятни проблеми, като често последствията от този пропуск могат да бъдат свързани с работата на двигателя, категорични са автомобилни експерти.

И все пак - со какви негативни последици могат да доведат износените и повредени проводници? На първо място те затрудняват стартирането на двигателя или прекъсват неговата работа. В същото време заради тях се увеличава и рискът от непълно изгаряне на горивото. Това води до загуба на мощност на двигателя и намалена ефективност. Резултатът от всичко това е повишен разход на гориво.

В допълнение към отрицателното въздействие върху задвижващия агрегат, износените и дефектни проводници за високо напрежение могат да повредят други компоненти на автомобила. Така изтичане на високо напрежение през повредени проводници може да повреди бобините за запалване и електронния блок за управление

Затова и експертите препоръчват тези проводници да бъдат проверявани редовно и ако се открие някакво изнонсване или прекъсване, да бъдат заменени с нови, които гарантират по-ефективно запалване, лесно стартиране на двигателя и по-нисък разход на гориво.

fallback
  • #7
    Габдулла ( преди 1 месец )
    На едната ми кола кабелите са на над 350 000 км. На 250 000 км ги смених профилактично с нови, които след 500 пробиха и си сложих старите. Кабели не се сменяват, ако работят
  • #6
    333 ( преди 1 месец )
    #41l гориво са 18kW енергия. 10%от нея да става електрическа, защото има много загуби са 1.8kW, а дори ДВГ е доста по-ефективен. фаровете с всички останали светлини са по-малко от 150W или в реалността по-малко от 50мл гориво на час работа на автомобила.
  • #5
    Карача ( преди 1 месец )
    Това со македонските експерти со го открили.Аферим....
  • #4
    Никола ( преди 1 месец )
    ФАРОВЕТЕ С 1 ЛИТЪР НАГОРЕ
  • #3
    Високо напрежение? ( преди 1 месец )
    Авторът да не кара трафопост?
  • #2
    Геле ( преди 1 месец )
    В наше село им викаме кабели за свещи. Ама то вече кой ли ги ползва, бобините са директно набучени в главата.
  • #1
    Мемфис ( преди 1 месец )
    Погледнах кой е трандлейтъра и бях до там!
fallback
Последни