fallback

Единственият на света Lotus Evija X беше разбит пред публика

Суперколата е разработена с цел да счупи рекорда на „Нюрбургринг“ (ВИДЕО)

Единственият електрически суперавтомобил в света - Lotus Evija X, претърпя катастрофа в началото на демонстрационно състезание, част от фестивала на скоростта в Гудууд. Британската компания използва събитието, за да покаже уникалната кола, чиято цена е около 2,3 млн долара, но тя успя да измине едва няколко десетки метри след старта.

Публикуваното видео показва, че Evija X потегля рязко, криейки се зад облаци дим от запалени гуми. Секунди по-късно суперколата прави рязък завой надясно и се блъска в предпазните ограждения. Вследствие на сблъсъка електромобилът е получил сериозни щети по предната част на купето. Кабинната капсула обаче останала непокътната, така че пилотът не е пострадал.

По предварителни данни инцидентът е станал заради проблем в софтуера, който е довел до повреда в електрическата задвижваща система на суперколата.

Lotus Evija X е оборудван с четири електрически мотора, чиято обща мощност е 2039 конски сили. Суперколата, който е създадена с цел да постави рекорд на „Нюрбургринг“ за най-бърз електромобил, ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ако не най-бърза ел кола,то ще е най-бързата катастрофа на 20 метър от стартирането.
  • #3
    анонимен ( преди 1 месец )
    Нищо й няма ще я оправят,
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    То като бъдещите робо таксита, като блъсне някой кой е виновен, Ганеш който е писал софтуера на като студент още ли?
  • #1
    Ха ха ( преди 1 месец )
    Неуправляем ел.вибратор!
fallback
Последни