IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чудовищно Lamborghini на музикална звезда се продава

Класиката Miura, карана от фронтмена на Jamiroquai, ще удари 3 милиона евро

Класическа суперкола на Lamborghini, която е била собственост на Джей Кей - певецът на Jamiroquai, се предлага на търг. Автомобилът има участие в Top Gear с Ричард Хамънд и се предполага, че ще удари цена от 3 милиона евро.
 
 
Lamborgini Кей
 

Червеният Miura P400 SV от 1972 г. е закупен от поп звездата Кей на върха на славата му в класациите. И е част от огромната му колекция от ретро класики. Редкият Lamborghini, наречен първият суперавтомобил, е един от само 150-те произведени модела с V12 двигател. Ускорява от 0-60 мили (96,55 км) в час само за пет секунди и да достига максимална скорост от 277 км в час.
 
54-годишният Кей показма автомобила в епизод от 2004 г. на автомобилното шоу на BBC Top Gear, управлявайки го заедно с Хамънд на пътническата седалка.  Поп звездата е заснет да казва, докато шофира: „Тази кола беше толкова пред времето си – това е прекрасно, прекрасно нещо".


Lamborgini Кей


Други горди собственици на Lamborghini Miura сред музикалните идоли са Франк Синатра и сър  Род Стюарт. Старият автомобил на Кей се продава от RM Sotheby's, чиято реклама гласи: „Има легенда, че „суперкола“ – титлата, присъдена на всички днешни автомобили с най-висока производителност – е била приложена за първи път в печат на Lamborghini Miura“.
 
Базираната в Лондон аукционна къща добавя: „В началото на 90-те години колата беше закупена от колекционер в Хонг Конг, който възложи на Modena Group да завърши пълна реставрация. След това премина в известния музикант и колекционер на ретро автомобили Джей Кей от Jamiroquai и в негова собственост беше представена в епизод от 2004 г. на Top Gear. „Скоро след това е придобит от него от известния британски колекционер Майкъл Котър“.


Lamborgini Кей


Търгът за това уникално „Ламбо“ е планиран да се проведе в Торонто, Канада на 1 юни. Преди пет години Кей пусна за продажба три автомобила от колекцията си от 110 суперавтомобила за общо £2,5 милиона. Той предложи Porsche 911 от 1973 г., Ferrari F12 от 2016 г. и Porsche Carrera GT от 2004 г.
 
 

0 от 500