fallback

Volkswagen изненада с обновен Arteon с... TDI

Новият двигател е достъпен само за версията Shooting Brake

Още през миналата година Volkswagen обяви, че модели, които се произвеждат в малък тираж, нямат бъдеще и ще отпаднат от гамата на марката. Сред тях е и Arteon, който постепенно напусна някои от пазарите в Европа. Затова е и изненада, че германският производител представи обновена версия на модела, като на всичко отгоре тя е оборудвана с дизелов двигател.

Всъщност, Volkswagen вече спря производството на седана, но на някои пазари в Европа все още се предлага версията Shooting Brake. Тя явно ще продължи съществуването си още известно време, като ще се продава едновременно с „братчето“ си VW Passat и ще се конкурира с BMW 3-Series, Mercedes-Benz C-Class, Peugeot 508, Skoda Superb и Volvo V60.

Както стана дума, по-голямата изненада е, че Arteon получава дизелов двигател. Това е 2.0 TDI със 193 к.с., който заменя предишния вариант с 200 к.с. Моторът е съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител DSG и системата за задвижване на четирите колела 4Motion. По данни на производителя новият Volkswagen Arteon 2.0 TDI SCR 4Motion DSG Shooting Brake, моделна година 2024, развива максимален въртящ момент от 400 Нм, между 1750 и 3250 об/мин.

Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди и достигане на максимална скорост от 230 км/ч. Производителят посочва и комбиниран разход на гориво е от 5,9 л/100 км.

Новият вариант на Volkswagen Arteon вече е достъпен за германските потребители с две нива на оборудване - Elegance и спортен R-Line. Цените им започват съответно от 59 050 евро и 59 815 евро.

fallback
  • #15
    Neо ( преди 3 месеца )
    Поредния *** на нафта
  • #14
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хахаха - дизела умрел. Я четете: нови модели с обновени дизелови двигатели. Умира ама бавно и елегантно - след 100 години ще е мъртвец :D.
  • #13
    Хъахуа ( преди 3 месеца )
    Брат, ако ще 2220та година да дойде, волксваген пак ще си изкарват дизели, но ще са супер дупер ЕКО меко и ще бълва отзаде катран да боядисва бронята в гнусно черно
  • #12
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Не знам защо сравнявате Артеон с БМВ 3, като габаритите на колата са като на БМВ 5: 4,87х1,87 при Артеон към 4,89х1,86 про БМВ 5.
  • #11
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ама разбира се, ФВ без дизел е като ром оперен певец ;)))
  • #10
    Факт ( преди 3 месеца )
    Дизела умре
  • #9
    До 5 ( преди 3 месеца )
    Ами, в такъв случай единственият съвет, който мога да ви дам е да внимавате с пренатягането на гайките на "левичарството" и ограниченията за щяло и нещяло. Щото навиваш, навиваш, па накрая вземе се скине и си е..е капаците.
  • #8
    анонимен ( преди 3 месеца )
    къде е тоя с "дизела умрЕ" ? :) ще ви се.
  • #7
    До 1 ( преди 3 месеца )
    Или с други думи който концлагер отваря от концлагер да умре
  • #6
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Какво изненадващо има толкова така и не се разбира? ФВ не е казвал, че ще спира дизела 2025г или подобно
fallback
Последни