IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi загуби 1 милиард евро заради... ремък

Спор с доставчик доведе до принудително спиране на производството на V6 и V8 двигатели

Audi отчете колосален срив печалбата и брутните си приходи за първото тримесечие на тази година - най-вече заради проблеми с логистиката и доставката на компоненти. Оперативната печалба на германския премиум производител за първата четвърт е 466 милиона евро - цели 74% спад в сравнение със същия период на миналата година (1.82 млрд. евро). Приходите са намалели с 19% до 13.7 милиарда евро.
  
  
Audi RS7
  
    
Финансовият директор на марката Юрген Ритерсбергер обясни това най-вече с прекъсвания по веригата за доставки, забавили производството на V6 и V8 двигателите, с които се оборудват най-доходните модели на Audi. По-точно причината е в един конкретен компонент, който липсва и е принудил компанията да спре временно производството на такива агрегати. Ритерсбергер не назова точно какъв е компонентът, но според публикация в германското списание Manager става дума за ремък, използван в стартер-генераторите на хибридните модели. Негов производител е Vitesco, дъщерно дружество на Continental.

Според Manager, Audi и доставчикът са в конфликт относно този компонент още от миналото лято. Представител на Vitesco потвърди само, че са в постоянни разговори с Audi по темата, и отказа да даде повече подробности. Главният оперативен директор на Audi Арно Антлиц съобщи пред акционерите на 30 април, че компанията е в процес на осигуряване на втори доставчик за въпросния ремък. От средата на март модели с V8 и V6 отново се предлагат на германския пазар след известно прекъсване.
  
  


 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До # 1 ( преди 1 седмица )
    Хората говорят за най-доходните а не за най-евтините, църковна
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Кордит 9 мм. ( преди 1 седмица )
    Една "каишка" да създава такива проблеми?Обосновани съмнения за подозрения...
  • #4
    13 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Тея пак с елементарните си лъжи почнаха. Срам ги е да кажат, че заради санкциите са на това положение. Няма вече евтини метали, горива и енергоносители, за да им излиза евтино производството. Няма ги вече големите печалби и скоро другите немски марки и те ще почнат да пищят на умряло и ще има подобни елементарни лъжи. Тепърва проблемите на Европа предстоят във всяко отношение с тази елементарна политика, която водят.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хейтър ( преди 1 седмица )
    Ауди ремъци??? what the ***
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Глупости без край... ( преди 1 седмица )
    Да, бе той тоя ремък е уникален щото е за никелирания нужник и е супер голям проблем да се осигури от друг доставчик!
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Хахахаха вервайте ми. Видиш ли точно тези двигатели ще са най-търсените,