IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа специално 5 E-Tech за „Ролан Гарос“

Електрическото супермини излиза в тираж от 5 бройки

Между 1990-те и 2010-те, Peugeot направи редица луксозни суперминита в ограничен тираж, като всички бяха вдъхновени от тенис-турнира „Ролан Гарос" (Открито първенство на Франция). В наши дни обаче големият конкурент Renault е автомобилен партньор на състезанието и използва това, за да направи първото специално издание на 5 E-Tech.


Renault 5 E-Tech Roland Garros


Renault 5 E-Tech Roland Garros ще бъде изложено на Откритото първенство на Франция през 2024 г., което ще се проведе през май и юни в Париж. Както е известно, мачовете са играят в комплекса Ролан Гарос, който е кръстен не на легендарен френски тенисист, а на известен летец, свален от германците през Първата световна война.

Специалната серия от на електрическото мини се предлага в избор от перлено бяло, среднощно синьо, звездно черно и един допълнителен цвят, ексклузивен за серията, Matt Slate Grey. Всяка от тези схеми за боядисване е поставена срещу текстилно завършен зърнест покрив в цвят Satin Black, който е ограден с хромирана сатенирана облицовка, а автомобилите се движат върху 18-цолови диамантено изрязани черни лети джанти Ecrou с централни капачки Matt Slate Grey.


Renault 5 E-Tech Roland Garros


Има лого „Ролан Гарос“ в долните части на входните врати, разположени в шаблон с кръстосани щрихи, който изглежда сякаш е предназначен да представлява кордата на тенис ракета. Повече лога на Roland Garros са вътре, включително върху седалки, тапицирани с рециклирана текстилна тъкан.

От Renault казват, че това е вдъхновено от техническите тъкани, използвани в спортните облекла. В същото време лостът за скоростите е изработен така, че да изглежда като ръкохватка на тенис ракета.


Renault 5 E-Tech Roland Garros


Подсветката на арматурното табло изписва името „Ролан Гарос Париж“ и в умело намигване към глинената настилка на Откритото първенство на Франция, килимите и зарядното за телефон на конзолата са завършени в оранжево-червен цвят.

Петте бройки от специалното Renault 5 ще бъдат изложени на турнира заедно с различни други E-Tech 5. И те няма да са единствените модели на френския производител край кортовете. Компанията предоставя общо 180 хибридни и електрически коли и SUV на организаторите за използване по време на събитието.


Още снимка на специалната версия - вижте в галерията:


0 от 500