IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz уволни отговорника за софтуера

Длъжността беше поверена на жена, която трябва да се справи с трудностите

Германският производител Mercedes-Benz започна промени в борда на директорите си, като един от неговите ключови членове - Ян Брехт, който отговаряше за информационните технологии напуска поста си. И неговото място ще бъде заето от жена - Катрин Леман.


Mercedes-Benz


Още началото на седмицата главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz - Ола Калениус, е уведомил всички служителите на IT-отдела на компанията за промени в мениджърския екип, съобщава германското издание Handelsblatt. Досегашният директор - 52-годишният Ян Брехт, напуска компанията по „лични причини и по собствено желание".

Неговото място ще бъде заето от 45-годишната Катрин Леман, която доскоро беше ръководител на информационните технологии за продажби и маркетинг в Mercedes-Benz. От април тя ще трябва да управлява огромен екип, наброяващ близо 10 000 души, и да отговаря за бюджет от милиарди долари. Леман е изправена пред предизвикателна задача и играе „решаваща роля“ в дигиталната трансформация на Mercedes-Benz. Този процес вече се сблъсква със сериозни предизвикателства, тъй като търсенето на електрически автомобили не расте толкова бързо, колкото се иска на производителите.


Mercedes-Benz,  Катрин Леман


Заради различни проблеми новата операционна система MB.OS ще бъде пусната в продажба в сериозно съкратена версия. В същото време бъдещите самоуправляващи се автомобили на марката ще изискват големи инвестиции и ще бъдат по-скъпи от очакваното, когато излязат на пазара.

Катрин Леман ще стане втората жена в историята на германския концерн, която ще оглави IT-отдела. Първата беше Сюзън Унгер, която отговаряше за развитието на информационните технологии в Daimler-Chrysler от 1998 до 2007 г.

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Hegeyydhrgsyru ( преди 3 седмици )
    Hfbdhftnunt ki txshyeydgdhjdjdbhdkfjhehherhdhhdjfjfjfjfjchdjfjchhdhtfhrhrhyrhehatsheud6yejeu
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Jm3 ( преди 3 седмици )
    Цитат: "Заради различни проблеми новата операционна система MB.OS ще бъде пусната в продажба в сериозно съкратена версия."Бих искал да уведомя уважаемите журналисти, че думите има своето строго значение. Да пуснеш в продажба означава хората да могат да си купуват тази операционна система. Тук става въпрос за фирмуеъра на колите, не за нещо, което може самостоятелно да бъде пуснато в продажба.
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    мястото на жената е в кухнята
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    До 2 - Сексит и женомразец.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Шнур ( преди 4 седмици )
    Край на Мерцедес, почне ли жена да се бърка в производството на някоя марка коли, край с тая марка!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    До 3 - Ами вярваш или не, случва се. Освен големи заплати, получават и огромни дялове от компанията (огромни в сотйността им в долари, не в съотношение към самата компания) и след няколко години, дали ще работиш още 3 месеца или 3 десетилетия, няма да си подбриш много стандарта на живот, нито ще се налага на теб или на преките ти наследници и след 20 покления да работят, зщаото парите се въртят и капЕ постоянно от тях.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    3, не си прав. Особенно при такива позиции почети никога не казват "предварително". Свъезано е с борсите, ако се търгуват. По семейни причини обикновенно или се пенсионират или нещо скатавка някъде...с по малко отговорности.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 4 седмици )
    Всички по високите позиции напускат по "свое желание, лични причини и да обърне повече внимание на семейството си". Ако не беше уволнен, щеше да пише къде започва работа, както наскоро писаха за един друг шеф. А пък това за жените ми е странно - в моята работа има жени на високи позиции, които са си ги извоювали с работа и качества. Е, винаги има някоя друга, достигнала с по-различни умения, но те не се задържат за дълго, защото парите за заплати идват от печалбата, а не от данъкоплатци...
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Ха ха ха ( преди 4 седмици )
    Аз не бих сложил жена на отговорна позиция в технологична компания ( при това с високо реноме ), особено пък да е отговорник за софтуера ( от който зависят човешки животи )
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    ха ха ( преди 4 седмици )
    Автора не знае разликата между уволни и напусна. Заглавието не кореспондира със статията.