fallback

Citroën показа атрактивно SUV купе

Серийният Basalt ще се появи на развиващи се пазари още тази година

Френският производител Citroën продължава да работи по своята глобална стратегия и сега представи нов модел - SUV купе, наречено Basalt Vision. Той принадлежи към семейството C3 и трябва да излезе на пазарите в Южна Америка и Индия по-късно тази година.

Засега Citroën Basalt Vision е само концепциая, която марката определя като „дизайнерско проучване, което много близо до серийния модел“. Компанията също така казва, че е съчетала „динамиката на купе с издръжливостта на SUV“. Така че има много просвет, съчетан с елегантна задна част. Така автомобилът много прилича на Fiat Fastback или VW Nivus, които също се пускат на същите пазари.

Basalt е подобен по размери на C3 Aircross. Това означава, че той ще бъде дълъг около 4,30 метра, а междуосието трябва да бъде 2,67 метра. За сравнение - VW Nivus е дълъг 4,26 метра и има междуосие от 2,56 метра, докато Fiat Fastback е с размери съответно 4,42 метра и 2,53 метра. 

Новият модел на Citroën ще бъде между двата модела по отношение на общия размер, но ще има значително по-дълго междуосие и следователно вероятно повече пространство в интериора. Засега обаче снимки на салона не са публикувани.

В Южна Америка серийният Basalt ще бъде оборудван с 1,0-литров трицилиндров турбо двигател от Fiat, който произвежда 130 к.с. при 5750 об/мин. Добре познат двигател, който може да се намери и в C3 Aircross. Трансмисията ще бъде CVT автоматична, която може да симулира седем скорости. 

Моделът ще дебютира в Индия през третото тримесечие на годината, като ще се предлага с 1,2-литров бензинов турбодвигател със 110 к.с. А също така ще получи и електрическа версия.  В Южна Америка Basalt ще се появи през 2024 г.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 1 месец )
    Хората това искат явно - по-неустойчиви коли, с по-скъпи гуми. Ама като дойдат зомбитата ще мачкат щот са с жипки.
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това си е направо С4..
  • #1
    анонимен ( преди 1 месец )
    Поредното безсмислено, джипоподобно извращение
fallback
Последни