fallback

Мистерия: Кой е човекът, повел война с камерите за скорост?

Над две дузини от техническите средства са унищожени от прословутия Флексиман

Дори не се знае дали е един човек, или няколко: загадката на "Флексимен" тормози социалните мрежи в Италия и още няколко южноевропейски държави. Знае се само едно: лицето или лицата, получили този прякор, са обявили война на камерите за скорост по магистралите, и вече са ликвидирали над две дузини от тях - предимно в Италия, но вече и в Испания. В почти всички случаи камерата е отрязана с електрически ъглошлайф и отнесена от мястото. В Италия, както впрочем и в България, най-популярният производител на такава техника е германската FLEX-Elektrowerkzeuge, чието име е станало нарицателно за уреда - оттам и прякорът на злосторника.                Впрочем социалните медии са раздвоени в отношението си към Fleximan. Някои го смятат за герой - най-вече хората, според които камерите за скорост често нямат отношение към пътната безопасност, но имат голямо отношение към алчността на правителствата да събират парите на поданиците си. Други пък изтъкват, че вандалската проява е за сметка именно на данъкоплатците, с чиито пари са платени и унищожените камери, и онези, с които те ще бъдат заменени.

Италианските власти нямат никакви съмнения към коя категория да причислят Флексимен. "Работим по всички фронтове, без да пренебрегваме и най-малката подробност, заедно с колеги от други провинции и с местната полиция", увери пред в. "Кориере дела Сера" полковник Микеле Кукулиели, командир на карабиниерите в Падуа, една от най-засегнатите провинции. Засега работната хипотеза е, че става дума за повече от един човек, защото има пострадали камери в твърде отдалечени една от друга области - от Пиемонт до Венето. Полицията вече задържа 50-годишен мъж по обвинение, че е унищожил две камери в провинция Вербано, Пиемонт. До момента той нито си е признал, нито е дал обяснение защо го е направил.                 Ако се докаже вината, наказанието е глоба в размер на 2000 евро. В други страни от региона е дори по-висока - 3,000 евро в Испания, 5,000 евро във Франция. Българският Закон за движение по пътищата е доста по-умерен: в него не се предвижда специфично наказание за вандализъм срещу камери. Вместо това такива действия попадат под обхвата на члез 177, алинея 2 - "който премахне, премести и повреди или унищожи поставен на пътя пътен знак, без да е създадена опасност за живота или имуществото на трети лица", за което наказанието е глоба от 100 до 500 лева.        

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Да предложат наколко хилядарки за граждански арест или поне достатъчна информация за залаване на тос *** и веднага ще го оправят който го свари :D
  • #3
    бачо Кольо ( преди 3 месеца )
    Браво,дано има повече такива хора!Алчността на политиците е безгранична!
  • #2
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Добре ще го пиша индийци тогава ама то направо е расизъм да се цензурира име на предимно *** етнос :D
  • #1
    До 2 ( преди 3 месеца )
    Има акумулаторни
fallback
Последни