fallback

Американците избраха „Автомобил на годината"

Kia и Toyota печелят при SUV и леките коли, Ford за четвърта поредна година е №1 при пикапите

Toyota Prius, Ford F-Series Super Duty и Kia EV9 са победителите в 30-ото издание на конкурса „Автомобил на годината в Северна Америка (NACTOY). Резултатите бяха обявени преди малко, като те се резултат от гласуване на жури, състоящо се от 50 журналисти.

За Ford победата при пикапите е четвърта поред, след като F-150 Lightning спечели през 2023 г., Maverick - през 2022 г., а F-150 - през 2021 г. Победителят от 2024 г. - F-Series Super Duty, изпревари Chevrolet Colorado и изцяло електрическия Chevrolet Silverado EV, за да вземе първото място.

При многофункционалните автомобили триумфира групата Hyundai-Kia, чиито модели заеха първите 3 места. Kia EV9 спечели първото място, изпреварвайки Genesis Electrified GV70 и Hyundai Kona/Kona EV.

Любопитното е, че първоначално журито избра Volvo EX30 за финалист, но забавянето на производството на модела накара шведският производител да се оттегли от участие в конкурса и така мястото беше заето от Kona.

При автомобилите победата е за новото поколение на Toyota Prius, като това е първият път, когато японската марка печели награда след 2004 г. Във финалното гласуване хибридният модел беше предпочетен пред Honda Accord и Hyundai Ioniq 6.

fallback
  • #6
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 4 месеца )
    И ква стана тая: Kia EV9 спечели 1-то место, изпреварвайки Genesis Electrified GV70 и Hyundai Kona/Kona EV... Май че eпикYpeйцитe окупираха челната 3-ка в ЩАТИте... И след като изрично посочих, че GENESiSът е БЕЗ KOHHкypeнция тук некой се опита вяло и безпредметно и без доказателства да ми опонира... нека си продължава, а РЕАЛността е коренно различна - вижте щатската класация,тя напълно правдиво ви го посочва-ФАКт
  • #5
    До 4 ( преди 4 месеца )
    Толкова е доказана технологията на Тесла, че вече всяка седмица има скандали за дефекти по окачването, кормилна уредба, опасен софтуер, нереален пробег и какво ли още и как са се опитвали да ги прикриват и цял отдел имат за това.... Доказано калпава технология!
  • #4
    dasda ( преди 4 месеца )
    Наистина колите на тесла не са особени красиви и според мен са ниски за американските вкусове обаче много по добре е доказана технология както тесла отколкото киа, дето сега прохождат в електро колите
  • #3
    анонимен ( преди 4 месеца )
    X не е на нивото на EV9. Киата е много по-хубава и от вън и от вътре. По-голяма е, по-луксозна е, джипка е при това дори има и рейлинги за бокс или палатка! Модел Х си е в клас бюджетен автомобил за бизнес пътувания! Не е удобен нито за семейство, нито за багаж. Киата е много по-хубава кола от конглокентите си, Бъзз и сие
  • #2
    анонимен ( преди 4 месеца )
    И рекламата няма да и помогне на тази Киа, непродаваема с тази цена има по-добри коли примерно Model X.
  • #1
    въххх ( преди 4 месеца )
    брат тоя форд не е пикап, а камион... категория C + E още малко
fallback
Последни