fallback

Когато дори WD-40 не помага - защо капакът на двигателя не се отваря през зимата

Универсалната смазка няма да ви свърши работа в случая, така че ви предлагаме друго решение

Преди колата да има време наистина да замръзне, много шофьори се сблъскват с много неприятен проблем - капакът не се отваря. А жилото реагира нормално, но ключалката изглежда не работи. И тук мнозина правят коварна грешка: започват да пръскат всичко с любимата си проникваща смазка, което в тази ситуация само ще влоши проблема. Защо, ви разказваме сега.

У нас е общоприето схавщането, че WD-40 лекува всичко: от ръжда до артрит. Намерил и най-малкото основание за употреба, българският шофьор изважда синята бутилка и започва трескаво да пръска с магическия състав. Имо обаче места по колата, където не е позволено проникването на такава смазка: една от тях са бравите. Без значение колко голямо е изкушението да излеете „течности“ в кладенеца, не трябва да правите това.

Много шофьори се сблъскват с неприятна особеност на текущия „студен сезон“: капаците изведнъж спират да се отварят. Особено обидно е, когато това се случи по време на инсталирането на акумулатор, който е бил внимателно отстранен за презареждане през нощта.

Какво да направим в такъв случай. Нека започнем, нетривиално, с това какво да не правим: проникващата смазка, независимо дали е WD-40 или друга, не е подходяща в този случай. Няма смисъл да пръскате нещо в механизмите, колкото и да ви се иска: заключващите устройства са фабрично покрити със специална смазка, която им осигурява дълъг експлоатационен живот. Всеки друг химикал отмива тази смазка и няма да е възможно да се възстановят загубите. 

Уви, предишните собственици и собствената им неудържима вяра в синята бутилка вече са направили бъркотията: смазката от ключалката е измита и водата е заела нейното място. И просто замръзва, напълно блокирайки работата на устройството. Можете само да го загреете: със сешоар, вряла вода, каквото и да е. Не трябва да пръскате нищо в механицма на капака. Никога. Загряваме го и чак после мислихме как да го възстановим.

В топло помещение - подземен паркинг на супермаркет ще свърши работа, отворете капака, почистете ключалката на капака от замърсявания със стара четка за зъби, отстранете колкото можете повече мръсотия със салфетка и след това нанесете грес. Нежно, не много мазно, но върху цялата налична площ. Ако успеете да стигнете до недостъпно място, това е добре.

fallback
  • #2
    Механизатор ( преди 9 месеца )
    Много сте умни...????
  • #1
    Скъсани боксерки ( преди 9 месеца )
    "Ако успеете да стигнете до недостъпно място, това е добре." И при флиртовете е така....
fallback
Последни