fallback

Pagani отказва да прави електромобили

Заради теглото се губи голяма част от удоволствието, обяснява Хорацио Пагани

Миналата седмица Pagani представи роудстър версията на хиперавтомобила Imola, като едновременно с това проведе голямо бизнес събитие: азиатско-тихоокеанското представяне на Utopia. Основателят Хорацио Пагани присъства на премиерата със сина си Кристофър и двамата отговориха на въпроси на представители на медиите, като казаха на Bloomberg, че електрически хиперавтомобил от Pagani няма да се появи скоро. Защо? Смятаме, че всички знаете отговора.

Благодарение най-вече на щедрото използване на карбон, новият Imola Roadster е много лек, независимо от наличието на V12 двигател. Всъщност ниското тегло винаги е било сред най-важните предимства на автомобилите Pagani и преминаването към електрическо задвижване с батерии, каза Хорацио, ще има отрицателно въздействие върху теглото на автомобила и цялостното чу представяне.

„Толкова е различно, че губите голяма част от забавлението“, каза Хорацио пред изданието.

По време на дебюта на Utopia в Азиатско-Тихоокеанския регион в Хонконг, Хорасио също така обсъди автомобилната индустрия от по-глобална гледна точка. Той беше попитан за китайската EV индустрия и каза, че „цените на автомобилите са по-евтини от европейските марки и следователно производителите на европейски автомобили трябва да обърнат много внимание и да положат много усилия, за да се опитат да останат на този специфичен пазар и да продължат да бъдат конкурентоспособни.“

fallback
  • #5
    PLAID ( преди 5 месеца )
    Отказва или не може? За един приятел, Мате Римац, питам.
  • #4
    до 4 ( преди 5 месеца )
    Когато Джеймс Мей тества Вейрона на макс скорост в Топ Гиър добави, че гумите пък ще издържат не повече от 15-20мин, така че горивото не е единствената драма при тези скорости.
  • #3
    Лудория ( преди 5 месеца )
    За Вейрон бяха казали, че ако караш с максимална скорост, имаш гориво за 12 минути... но няма път, където да може да развиеш такава скорост за толкова време. Не знам из пустините в САЩ дали е възможно като имам предвид пустините, където поставят рекорди за скорост.
  • #2
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Нормално, ако напъна такава кола с 200-300 след колко метра ще трябва да зареждам пак?
  • #1
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Този модел на Пагани тежи около 1260кг. и разполага 6.0 V12 развиващ 850к.с. и 1100 нм. Максималната скорост е електронно ограничена на 350км/ч. Това е произведение на изкуството! Истинска инженерна работа.
fallback
Последни