fallback

GM се гаври: Новият Corvette ZR1 ще получи 4,3-литров дизел

В описанието на двигателя LT7 е посочено, че той работи с дизелово гориво

Най-голямата мистерия около очаквания Corvette ZR1 е типът двигател, с който инженерите на Chevrolet възнамеряват да го оборудват. През октомври изтече информация, според която бъдещата суперкола ще получи мотор LT7. Под това описание в системата на General Motors фигурира 5,5-литров турбо V8 мотор.

Източник на информацията беше човек с достъп до системата на General Motors, което означава, че тя може да се счита за достоверна. Месец по-късно обаче базата данни на концерна е актуализирана и сега там под името LT7 е посочен двигател, с който General Motors разполагаше през 80-те години на миналия век.

Става въпрос за 4,3-литров V6 дизел. Случайно, или може би не, между моделните години от 1982 до 1985 г. GM предлагаше такъм мотор. Той беше предназначен за автомобили с предно предаване и се предлагаше на Oldsmobile Cutlass Ciera, Buick Century, Chevrolet Celebrity и Pontiac 6000.

Идеята за поставяне на такъв двигател на Corvette звучи повече като опит за шега от страна на GM (все пак моторът развива 85 конски сили). Явно някой с чувство за хумор в ръководството на концерна иска да „минимализира щетите", нанесени от изтичането на информация за двигателя, като е подменил характеристиките на новия LT7.

Мнозина са на мнение, че дизелът няма място в суперкола със средно разположен двигател, въпреки че Audi направи R8 V12 TDI. Дизелът би имал повече смисъл в отдавна Corvette SUV (слуховете за появата на такъв модел се носят от доста време), но и това е невъзможно с оглед на електрификацията, към която се стремят всички производители.

fallback
  • #7
    Валентин ( преди 9 месеца )
    Най сериозния дизел се намира в Пежо 908 RC 5,5 литров 12 цилиндров мотор с две турбини мощност от 700 конски сили и около 1500н.м. въртящ момент ,но цената е солена 2,5 милиона евро
  • #6
    Хм ( преди 9 месеца )
    Сегашните дизели не са като едновремешните, мощност бол, а и не пушат. Ако се върне Тръмп, нищо чудно да се върнат и двг-тата(хи-хи). Да го ***** токаджиите.
  • #5
    Факт ( преди 9 месеца )
    Дизела е безсмислен двг с малка литрова мощност
  • #4
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "GM предлагаше такъм мотор." !?!? Петре, с тоя мотор риба ли ловят?:))
  • #3
    Striker ( преди 9 месеца )
    "Какво му е на дизела" - хахахахах! Специалисти само в тази България, ей!
  • #2
    анонимен ( преди 9 месеца )
    в 24ч на Лю Ман дали не участваха и дизели? 1-ви, с такъв обем (но 8-ци) и такива коне са влекачите на тирове. На кола според мен, ще извадят доста повече коне, предвид че от 3.0 редови 6, БМВ вадят 400кс.
  • #1
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    Явно е шега, но все пак... кво му е на дизела? Модерен дизелов агрегат с подобен обем ще извади 450-500 коня и брутален въртящ момент още от празен ход.
fallback
Последни