fallback

Новото Alpine A110 се превръща в проблем за френската полиция

Трети автомобил на жандармерията беше разбит само за година

Френската жандармерия получи хубав подарък миналата година, когато й бяха предоставенти 26 бройки от Alpine A110, което замени застаряващото Renault Mégane RS. С своите 252 к.с. под капака колата е доста впечатляваща, но явно органите на реда във Франция имат сериозен проблем с нея.

Още в края на 2022 г. една от колите се озова на таван при инцидент на магистрала А4, а през октомври тази година втори Alpine 110 катастрофира тежко на магистрала A6 в близост до Безансон. Оказа се, че екипът на жандармерията е преследвал нарушител, но заради дъжда шофьорът е допуснал грешка и автомобилът, който е със задно предаване, е катастрофирал.

Сега ставя ясно, че трета кола на органите на реда сериозно пострада при инцидент в Алпите. Във видео, публикувано в Intsgram, се вижда, че автомобилът е в много лошо състояние, като щетите му са по предницата. 

Единственото хубаво нещо в случая е, че при инцидента няма пострадали, но потребители на социалните мреже вече се питат колко време ще оцелеят останалите 23 автомобила, предоставени на органите на реда от френския производител.

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 4 месеца )
    В САЩ при не ги гонят при дъжд и сняг, въпреки, че имат далеч по-мощни коли от тази за която е статията.
  • #4
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Ами точно такава концепция се води като най добре уравновесена,защото двигателя е по средата и масата е разпределена горе долу по равно отпред отзад.Всичко си зависи от задкормилното устройство,а то е най-добре обрисувано във филмите на Луй дьо Финес.
  • #3
    Друг Гост ( преди 6 месеца )
    Кола с централен двигател зад шофьора, със задно предаване, карана от произволен шофьор, на мокро... учудвам се,че само 3 са катастрофирали
  • #2
    Мишлен ( преди 6 месеца )
    Е той пешо си е митбъстера
  • #1
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Пешо. Пешо, не колата е проблема, а както става ясно шофьора. Аналогичен пример: вашия сайт също има проблеми с много от статиите. Но истната е, че не сайта има пролем, а че списващите са неграмотни. И тази статия е поредното доказателство.
fallback
Последни