fallback

Volkswagen пусна нов бюджетен кросоувър

Discovery излиза на пазара в Китай само с един двигател

Германският производител Volkswagen върви по пътя на електрификация, но не забравя и моделите с ДВГ от най-ниските сегменти. В резултат на това на пазара в Китай вече е и най-евтиният кросоувър на марката, който носи името Discovery.

Моделът ще бъде достъпен в две нива на оборудване, като още в базовия си вариант получава екстри като външи огледала за обратно виждане с функция за сгъване при паркиране и накланяне при движение на заден ход.

Интериорът на Volkswagen Discovery е оборудван и с дигитален приборен панел и 9,2-инчов екран на мултимедийната система. На покрива е монтиран панорамен люк.

За кросоувъра е предвиден само един двигател. Това е 1,2-литров бензинов турбомотор с мощност 116 к.с. и 200 Нм, който работи в тандем с роботизирана скоростна кутия DSG-7. Предимството на този двигател е ниският разход на гориво - само 5,6 л/100 км.

В Китай Volkswagen Discovery ще струва от 143 900 до 146 900 юана (18 400-18 800 евро), като засега не се предвижда появата му на други пазари.

fallback
  • #8
    става все по зле ( преди 11 месеца )
    Западна Европа ми е като СССР. има избор от един, радваме се ако има 2 различни двигателя от които може да избереш кой да вземеш, но ще почакаш 6-12 месеца за да ти я доставят!дали вместо в източна европа да дойде капитализма, западна европа не е получила комунизма, но се опитваме да се заблудим че не е така, поне на хартия
  • #7
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Видяха че в Европа им минава номера и решиха че и в Китай ще продават малки коли по 20 хиляди.
  • #6
    Докторът ( преди 11 месеца )
    Много зле бате.
  • #5
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Чинезиум на премиум цена както се очертава светлото бъдеще на най-измамната компания която ни трови десетилятия.
  • #4
    18к евро ( преди 11 месеца )
    За тази пръчка
  • #3
    Ужас ( преди 11 месеца )
    Егати дървото
  • #2
    Ами ( преди 11 месеца )
    По скоро е T-Cross.
  • #1
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Е те това си е Taigo...
fallback
Последни