fallback

Jaguar се е насочил към богатите американци

Британската марка иска да шокира с дизайна на бъдещите си модели

Богатите американци и нов дизайн, който не всеки ще хареса са основните оръжия, които ще помогнат на Jaguar да се завърне успешно на пазара. Това обявиха новият главен изпълнителен директор на Jaguar -Ейдриън Мардел, и главният дизайнер Джери Макгавърн пред Automotive News, където разкриха и допълнителни подробности за плановете на марката.

Двамата ръководители на британския производител припомниха големите успехи, които Jaguar записа през 90-те години. Тогава марката се представи особено добре в Северна Америка, където нейните модели бяха скъпи и насочени към по-заможна демографска група от тази, към която марката се насочва през последните 20 години.

Сега в Jaguar са си поставили за цел „да се отдалечат от посредствеността“ и затова марката няма да разчита на продажбите на масови модели с ниски маржове на печалба. Компанията се ориентира към по-платежоспособна аудитория, предимно към американския пазар, където вече има поне 20 милиона милионери.

„По-малко продажби и по-високи цени са абсолютно правилната позиция за Jaguar днес“, категоричен беше Мардел пред Automotive News. А главният дизайнер Джери Макгавърн беше дори още по-прям: „Това, за което няма да се тревожим, е, че всички ни обичат, защото това е целувката на смъртта“.

Макгавърн допълни, че смелият дизайн на новия седан на Jaguar, чиято премиера ще бъде съвсем скоро, има за цел да шокира и отново да привлече вниманието на богатите клиенти. Както е известно, британците вече ще предлагат само модели с електрическо задвижване.

fallback
  • #7
    Аз ( преди 9 месеца )
    Дали някой от коментиращите е имал ягуар ?
  • #6
    А.В.Торът ( преди 9 месеца )
    Насочили са се към богатата Америка, където още дълго ще се кара ДВГ, с изцяло електрическа гама. Еми оспех.
  • #5
    Пропов ( преди 9 месеца )
    От как ги купиха индийците, колите им са по често в сервизите от колкото на пътя. Не че при Форд бяха с топ качество, но сега даже и дизайна им е доста, ка да го кажа - твърде стандартен, някак обикновен като за такова име.
  • #4
    Гост ( преди 9 месеца )
    Да не би пак да пускат своя версия на Мондео?
  • #3
    popa ot razgrad ( преди 9 месеца )
    истината е само една и тя е че Jaguar потъва...
  • #2
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тия всичко пробваха, освен каквото клиентите искат: луксозни материали и нови технологии.
  • #1
    Ха ха ( преди 9 месеца )
    Тия пък индийски смешници са се взели на сериозно!?
fallback
Последни