fallback

Най-бързият кемпер в света е оценен на 95 000 долара

Обикновено „Домовете на колела“ не са бързи превозни превозни средства, но този е изключение

Ако сте от хората, които се нуждаят от бърз кемпер, това е вашият шанс, тъй като най-бързият RV от клас A в Bonneville Salt Flats се продава в Колорадо. Рекордната скорост на този дом на колела с марка GMC от 1977 година е почти 200 километра в час. Исканата цена обаче също не е ниска - 95 000 долара.

За да постигне тази висока скорост, кемперът е оборудван с .8.23-литров двигател Chevrolet V8, който е снабден и с азотен инжекцион. Това устройство произвежда мощност от 700 конски сили. Мощността се изпраща чрез автоматична скоростна кутия Turbo-Hydramatic 425 към диференциал с ограничено приплъзване.

Микробусът може да се движи по обществени пътища. Въпреки това, оригиналната кухня, баня, легло и други удобства са премахнати от интериора на кемпера, за да се намали теглото и по този ночин да се постигне по-висока максимална скорост.

Има обаче пътническа седалка и предпазна клетка. Персонализираният кокпит включва още алуминиеви приборни панели и персонализирана настройка на инструментите с регистратор на данни. Системата от камери осигурява изглед на автомобила отстрани и отзад.

Модифицираният екстериор включва черна, бяла и златиста цветова схема с големи стикери на прозорците. За сигурност при максимална скорост собственикът може да разчита и на преден сплитер и странични прагове, които подобряват притискателната сила и аеродинамиката на автомобила.

Този дом на колела постави рекорд за скорост през август 2016 година. По време на поставяне на рекорда кемперът успя да достигне скорост от 197 км/ч, според уебсайта на проекта. Това е и скоростта, която е записана в книгите с рекорди.

Според продавача този кемпер е описан подробно в публикации като Autoweek, Popular Mechanics, Hot Rod, Auto Bild Германия и др. Тези автомобили на колела с марка GMC днес не се произвеждат, а този е единствен по рода си. На теория, купувач, който не се интересува от поставянето на рекорди за скорост с кемпер, може да го модернизира и да върне стандартното му оборудване, включващо баня и кухня.

Още снимки на този впечатляващ кемпер - вижте в галерията:

fallback
  • #2
    Въх ( преди 10 месеца )
    Болна идея. Нали кемпера е за да имаш дом на колела? Този е изтърбушен и са му измислили нитро с директно впръскване. По-скоро това е кемпера на лудия макс
  • #1
    .паси предателят ( преди 1 година )
    Тоя кемпер с изгнила ламарина която я държи само грунд и боя няма ли да се разпадне при 200 км/час .? - Такива *** анормални същества интересно от къде намират пари. Най бързият кемпер ?
fallback
Последни