fallback

Mercedes-Benz призна за проблем с качеството на производство

S-Class влиза в сервиза заради използване на неправилно лепило

Последното поколение на Mercedes-Benz S-Class (W223) участва в няколко сервизни акции, откакто е на пазара в САЩ. Последният случай е с автомобил, произведени през 2021 г., като това е модификацията S 580 4MATIC, оборудвана с мек хибриден V8 битурбо двигател с 495 к.с.

Според документите, подадени в Националната администрация за безопасност на движението по пътищата, германският автомобилен производител е открил в последните дни на 2022 г., че при малък брой превозни средства от модела има отклонения от правилата за производство. И се налага те да посетят сервизите на марката.

Базираният в Щутгарт автомобилен производител е установил, че работниците в завода са използвали неправилно лепило, за да залепят фиксирания стъклен панел на покрива към каросерията. Въпросното лепило е склонно да се влошава с течение на времето, което води до отделяне от панела. Съответно той може да излети по време на движение.

От Mercedes посочват, че служителите в завода нямат вина за случилото се, тъй като компанията им е предоставил неправилна документация за това, което трябва да извършат. Предстои да бъдат прегледани всички превозни средства, които потенциално може да са били засегнати от използането на това лепило.

Засега няма съобщения за претенции от страна на клиенти, които се оплакват от силен шум или проблеми с окачването. Проблемът е открит само при една бройка от модела, произведена на 9 юни 2021 г. в завода на Mercedes в Зинделфинген и продадена в САЩ.

Любопитното е, че в момента Mercedes не приема поръчки за S 580 4MATIC, който се намира едно ниво над базовия S 500 MATIC в гамата на модела. Тази версия на луксозния седан развива 495 к.с. и 700 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Тя се предлага с избор от 21 екстериорни цвята, като базовото ниво на оборудване Luxury Line включва 12,8-инчов OLED сензорен екран, подобрени активни и пасивни системи за подпомагане на водача, адаптивен круиз-контрол, система „Stop&go“ и много други.

fallback
  • #6
    Георги Георгиев ( преди 1 година )
    Айде сега, да им пратят по един каноколит си го залепят...
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедес и всички останали!Ohwaitне сме 1994 година!
  • #4
    abc ( преди 1 година )
    Не само кабриолет, ами и автомобилите зад него може много да го отнесет. Ако този стъклен покрив се забие в предното стъкло на автомобила зад него бая народ може да изтрепе.
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    ха тея с еърбега се праиха на ударени и сума хора пострадаха с експлозия в лицето, поне тия си ги привикват направо и тука риска е само автомобила да стане кабриолет.
  • #2
    Цонко ( преди 1 година )
    Каквито и проблеми да имат не мисля, че дори имаме право да коментираме нещо негативно.
  • #1
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Поредният провал и пълен ОБЪРКВАЦИУС е настанал насред рък-во и целокупното пр-во на тези леко сдаващи позиции и съответно търпят имиджови щети, както и спад на световното им реноме, к. с всяка 1 изминала година отива на КИНО, ден след ден... Да!
fallback
Последни