fallback

Fiat Panda 4x4 се завръща в нова опаковка

Компанията Inglorious Basterds Cycle оценява творението си на 58 000 евро

За някои хора първото поколение на Fiat Panda 4x4 е колата на мечтите. Този автомобил се превърна в легенда и все още кара мнозина да въздишат по него. Затова и не е изненада, че италианската компанията Inglorious Basterds Cycle реши да върне автомобила, но във вид на рестомод.

Самият проект стартира от нулата, като първа са готови скици на хартия, които са последвани от компютърни графики, за да се стигне до готов прототип. Целта, която са си поставили в компанията, е първите тестове на колата да бъдат проведени през март, а официалната премиера е насрочена за юни.

В Inglorious Basterds искат да придадат на Panda 4x4 онази елегантност, която никога не е имала в първото поколение, като същевременно тя да бъде съчетана с първокласна механика. Рестомодът ще получи 5-степенна механична скоростна кутия, но по желание на клиента може да бъде поставена и автоматична секвенциална трансмисия.

И тъй като това ще бъде истинско 4х4, то ще бъде оборудвано със самоблокиращи се диференциали отпред и отзад, заедно с нови торсионни щанги. Окачването е с променлива височина в зависимост от нуждите на бъдещия собственик.

На какви двигатели ще разчита автомобилът не се съобщава, но пък компанията-производител обещава страхотен лукс. Клиентът ще избира между различна кожа и цветове заедно със специални аксесоари като подвижна чанта, а също така и чадър, пъхнат във вратата (това го има в Rolls-Royce). Всичко това, разбира се, струва доста пари, като първата партида ще се състои от 10 бройки, чиято базова цена започва от 58 000 евро.

Още снимки - вижте в галерията:

 

fallback
  • #7
    общо взето ( преди 11 месеца )
    На Нива ми прилича или на Голф 2 кънтри
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Тая Панда е като МИНИ-то. Няма я първоначалната идея и всичко е опорочено, за да се печелят кинти.
  • #5
    Жоро ( преди 1 година )
    Това не панда , липсва философията на оригинала.
  • #4
    Глюпости ( преди 1 година )
    Чадър има и в Шкода
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    За тези пари ще си направя частен зоопарк с панди и пари ще печеля!
  • #2
    //// ( преди 1 година )
    Чарът на старата панда беше нейната практичност и опростеност. Всичко просто, елементарно, нечупливо. Идеята е да те закара от точка А до точка Б през гората, черният път или снегът. А не лукс и гъзария.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    И ко, напавиха лада нива
fallback
Последни