fallback

Chevrolet на рок-легенда се продава на търг

Chevelle SS е бил собственост на Брус Спрингстийн и се оценява на 100 000 долара

Рок легендата Брус Спрингстийн започна тази седмица първото си турне от шест години, като изнесе 3-часов концерт с групата „E Street Band“ в Тампа, Флорида. И докато 73-годишният музикант и певец е на сцената, в интернет пространството се появи на търг за продажба негов автомобил.

 

 

Става въпрос за Chevrolet Chevelle SS от 1969 г., който е бил собственост на Спрингстийн от 1981 г. до Коледа на 1987 г. Тогава, като жест на благодарност той подарява колата на Тоби Скот, който е работил като звукозаписен инженер за над 18 негови албума.

Кабриолетът, който не е от редките автомобили, е оборудван с V8 двигател с мощност 375 к.с. и 4-степенна механична скоростна кутия. Може да ускори до 100 км/ч за 6,5 секунди и развива скорост от над 200 км/ч. Въпреки, че не е от атрактивните автомобили, на аукциона се очаква да се достигне „колекционерска“ цена от над 100 000 долара. Просто, защото има звездна история.

 

 

Запазени са документи за автомобила, подписани от музиканта. Брус Спрингстийн използва Chevrolet Chevelle в родния си Ню Джърси. Реставрацията започва през 1988 г. и завършва през 2020-а.

Същата година дори е част от изложба, посветена на Спрингстийн, в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо, където Chevelle SS е изложен с дъската за сърф, която Брус е слагал отзад, когато отивал на плажа в Ню Джърси.

 

 

Автомобилът е в цвят Lemans Blue и с бял интериор, но когато е бил собственост на Брус, е с черен екстериор. При възстановяването колата отново е станала синя. Джантите са хромирани Cragar SS с гуми BF Goodrich Radial T/A с подчертани бели букви.

Спирачките са електрически дискови, седалките са спортни, има старо радио, което обаче според аукциона не работи.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

fallback
fallback
Последни