fallback

Най-интересните изоставени коли във Фукушима

Радиацията направи класики като Honda S2000, Nissan Skyline и Porsche 911 Carrera 964 безполезни и опасни (ВИДЕО)

Едно от най-големите бедствия на Земята през този век беше земетресението в Япония от преди 12 години, което предизвика авария в ядрената централа във Фукушима. Стигна се до изтичане на радиация, като последствията от нея все още нанасят сериозни вреди на околната среда.

За тяхното ограничаване около централата е установена забранена зона, която вече е по-малка, но това не променя съдбата на превозните средства, останали в района след първоначалната евакуация. Каналът Exploring the Unbeaten Path в YouTube засне видео, което се фокусира именно върху изоставените автомобили в зоната за забрана на Фукушима.

Сред колите има някои наистина впечатляващи машини, които са изоставени, когато се е случило бедствието. Такъв е случаят със сребристото Mitsubishi Lancer Evo VII, почти скрито в тревата, която достига до върха на покрива. Подобна съдба има и стар състезателен Datusn, при които проверката на радиацията показва, че тя все е над нормалните стойности и колата не може да бъде спасена.

По време на 16-минутното видео виждаме голямо разнообразие от японски класики. По едно време камерата спира върху Subaru WRX, последвано от Nissan Skyline R32 и 300ZX, бавно гниещи на слънце. Вижда се и изоставен паркинг за употребявани автомобили, пълен с класически американски и германски превозни средства, като особено впечатление прави покрито с мръсотия Porsche 911 Carrera 4 с въздушно охлаждане.

Въпреки че някои от колите, попаднали в наводнението, поразило района след земетресението, радиацията все още не изчезнала. И ако при стария Datsun в началото нейното ниво е сравнително ниско (0,45 микросиверта), то на някои места стойностите скачат до 5,0 микросиверта, което е доста над нормалния радиационен фон.

Още снимки на изоставените коли - вижте в галерията:

А това, за съжаление на всички фенове на автомобили, означава, че Subaru WRX STI, Volkswagen Scirocco и Honda S2000, които се виждат във видеото, ще бъдат напълно унищожени.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз вчера гледах това видео и се просълзих Наистина страхотни коли изоставени на произвола на природата
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    шанс
fallback
Последни