fallback

Електрическият „Москвич“ се оказа много по-мощен

Продажбите на модела 3e ще стартират през март

Електрическият „Москвич 3е“ вече е на разположение на дилърите на възродената марка, като са ясни и неговите технически данни, както и цените му, съобщават медиите в Русия. Най-сериозната разлика от обявените по-рано характеристики е мощността – считаше се, че електрообилът развива 68 к.с., но се оказа, че моторът му разполага с три пъти повече – 193 к.с.

Подобна разлика се обяснява с факта, че в типовото одобрение за превозното средство, без което то не може да бъде качено на конвейера, както и да се продава, е вписана мощността, което поддържа автомобилът за по-голям период от време (30 минути). А пиковата мощност е три пъти по-висока – 193 к.с.

Новите стойности показват, че „Москвич 3е“ е по-мощен от донора си – китайския JAC E40X, чийто електродвигател развива 150 к.с.. Батерията също е различна - E40X има литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 55 кВт/ч, докато при 3e тя е литиево-йонна батерия с капацитет 65,5 кВт/ч. Този акумулатор също е китайски, и пригоден за моделите на „Москвич“ от инженерите на JAC.

Пробегът с едно зареждане на руския модел, поне по паспортни данни, е 410 км. Цената на електромобила е 3,5 млн рубли, което е малко на 47 000 евро. Като се приспадне субсидията от държавата, тя спада до 2,875 млн рубли (38 660 евро). За сравнение, „Москвич 3“ с бензинов турбодвигател със 150 к.с. струва 1,997 млн рубли (28 850 евро).

fallback
  • #15
    Kris ( преди 1 година )
    Дет се казва още преди първата продажба и вече не е ясно какво точно ще си купиш
  • #14
    Георги ( преди 1 година )
    Това е JAC MOTORS S4 PRO (CHINA)в Русия ще се казва Москвич .
  • #13
    Гого ( преди 1 година )
    Ама,аутомедия,какво ме занимавате с Москвич,възмутително е...или ви дават мангизи да пишете за китайски самоделки с руски табелка??
  • #12
    Пропов ( преди 1 година )
    По добре да го оставят с 60 коня, щото на тоя дарак 200 са му много. Колата е *** и пияните братушки като я засилят повечко и ще има да се трепят. Ама всъщност това ще е добре за останалия свят. За съжаление към момента утепания руснак е благо за цивилизования свят. Сами си го направиха така.
  • #11
    Коко ( преди 1 година )
    Супер е
  • #10
    Дани ( преди 1 година )
    АЗЛКАх Защо Лите Купих
  • #9
    анонимен ( преди 1 година )
    За тази трошка близо 30000 ?Този руски дето е определил цената, е бил сигурно пиян.
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    То тези 68 коня бяха абсурдни и шанса да е грешка в превода беше голям, но и тези изведнъж 190 са подозрителни. Сигурно ще си е 150-те
  • #7
    Сам ( преди 1 година )
    Внимавайте да не ви фане тока!
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Това със субсидиите вече е налично в Росио .Когда ето будет евробулгария
fallback
Последни