fallback

Защо Lamborghini Urus Performante се нуждае от режим Rally?

Един от инженерите на марката разкрива възможностите на кросоувъра (ВИДЕО)

Компанията Lamborghini публикува видео, демонстриращо възможностите на режима Rally в суперкросоувъра Urus Performante. Герои на видеото са един от водещите инженери на проекта Urus - Марио Фазането, и блогърът Пол Уолъс.

Топ-версията на Lamborghini Urus - Performante, в допълнение към основните режими на движение Strada, Sport и Corsa, получи и специален профил Rally, който оптимизира настройките на шасито за черни пътища. В комбинация с по-твърди стоманени пружини и специални калибрирания, този режим коренно променя характера на кросоувъра.

Фазането посочва, че в режим Rally електрониката позволява повече приплъзвания, но в същото време осигурява оптимално сцепление за бързо и най-вече безопасно завиване. Точно това е и било целта на инженерите на италианския производител при разработката на най-мощната версия на суперкросоувъра.

Известно е, че Urus Performante се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 мотор с мощност 666 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Той е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 306 км/ч.

В допълнение, версията Performante има разширена следа и намален пътен просвет, плюс преконфигурирано кормилно управление и специални устройства на задните колела, които подобряват задвижването и стабилността.

fallback
fallback
Последни