fallback

Ето как и за колко пари ще се зареждат новите Audi-та

След месец германският производител открива нова услуга - Audi Charging

Audi представи новата си услуга за зареждане Audi Charging, която през следващата година ще замени съществуващата услуга за зареждане e-tron. Audi Charging ще стартира в 27 държави, включително Германия, на 1 януари 2023 г. и ще бъде разширена по-късно през годината.

Новата услуга ще предлага достъп до около 400 000 точки за зареждане от повече от 800 оператора, включително популярния Ionity. Новата таксуваща услуга е не само промяна на марката, но и промяна на доставчика, който стои зад нея. Audi вече работи с Volkswagen Group Charging GmbH и нейната марка Elli за новата услуга за зареждане.

Услугата за зареждане e-tron , която стартира през 2019 г., все се предлагаше в сътрудничество с Digital Charging Solutions (съвместно предприятие на BMW, Mercedes и BP). Дъщерното дружество за зареждане на VW Group бе основано по-късно и управлява услуги за зареждане за марките VW, Skoda и Seat/Cupra.

Тъй като Audi, разбира се, е част от Volkswagen Group, промяната към Volkswagen Group Charging GmbH беше естествен ход, който трябваше да се случи рано или късно. Audi Charging предлага три тарифи (както и услугите на другите марки на VW Group), наречени Basic, Plus и Pro. Както при добре познатите услуги на Elli, във всяка европейска страна има различни цени, така че на този етап ще се съсредоточим върху родната страна на електроснабдяването Германия:

Освен особеностите на Audi Charging Hub и намалените 35 цента/kWh за редовни клиенти на Ionity, новите тарифи на Audi следователно са малко по-скъпи като цяло от тарифите за таксуване на масовите марки на VW Group, които бяха стандартизирани през април 2022 г. Все още не е ясно дали те ще останат по-евтини или също ще бъдат повишени до нивото на тези за Audi в началото на 2023 година.

Audi обещава на клиентите си „пълна прозрачност относно очакваните разходи за таксуване“ определени за всяка държава. Audi казва, че тези цени също са фиксирани, но се различават от цените в Германия.

При закупуване на ново изцяло електрическо Audi, производителят ще плаща основната такса на тарифата Pro от 14.99 евро на месец за една година, така че клиентите спестяват 179.88 евро. След това клиентите могат да управляват своя договор онлайн или чрез приложението „myAudi“ и да резервират друга тарифа „само с няколко кликвания“.

fallback
fallback
Последни