fallback

Ремонт на шасито на GMC Hummer EV излезе 78 000 долара

На толкова са оценени щетите по унищожения нов електромобил на блогъра Mondi (ВИДЕО)

Видео на инцидент с чисто нов пикап GMC Hummer EV в ексклузивна версия на Edition 1 през миналата седмица провокира огромен интерес в YouTube, а сега вече се знае и цената – 78 000 долара с части и труд. На толкава са оценени щетите по автомобила, който бе управляван от американския блогър Едмонд Барсегиан, автор на видео канала Mondi със 185 000 абонати.

 

 

Mondi закупи Edition 1 в най-скъпата му версия ($112 595) със задвижване от три електромотора с обща мощност 1000 к.с. Но при преминаване с голяма скорост през пропадане на черен път автомобилът бе съсипан. А пикапът ускорява до 100 км/ч за 3 секунди. След посещение в сервиз се оказва, че ремонтът е оценен на 78 хиляди долара, а след като няма застраховка, собственикът е избрал да не го възстановява и го е продал на ниска цена, съобщава Road & Track.

Барсегиан разкрива и какви са пораженията, като обвинява за всичко теглото на електромобила, което според производителя надхвърля 4,1 тона. Според водача ударът е бил незначителен и не е трябвало да доведе до толкова опустошителни последици.

 

 

„Да, колата беше унищожена - казва Барсегиан пред Road & Track - Предната подрамка е огъната, амортисьорите са счупени. Защитната плоча отпред е откъсната при катастрофата, докато кондензаторът на климатика, радиаторът за охлаждане на батерията, задна напречна щанга и част от двигателя са повредени. Задната рамка е два и половина инча по-висока от дясната страна в сравнение с лявата. Някои от панелите на каросерията са се огънали.“

Блогърът казва, че има положителна страна на тази история - средно той катастрофира с една кола на всеки пет години и сега се радва, че е „изпълнил квотата“ с този автомобил, който не харесва, а не с някой от суперколите в неговата колекция.

 

Барсегиан допълва, че е пилот, участвал е в рали състезания и знае какво е да кара извън пътя, например с негово Subaru Impreza, но този пикап не може да се справи, което за него е жалко. Освен състезателните си начинания, Барсегиан е и бизнесмен. Той е съосновател на верига за бързо хранене Houston's Hot Chicken и казва пред Road & Track, че управлява 14 бизнеса. Той признава, че за разлика от други подобни каскади в YouTube, където целенасочено се повреждат или дори разбиват коли, това не е влизало в неговия план.

„Не го направих за YouTube – казва блогърът. - Съжалявам ли? Не. Това е житейски опит и урок. Очевидно каналът получи популярност, така че е страхотно. Не възстанових сумата в долари, която загубих. Всички мнения за видеото в YouTube направиха около $1000, но загубих около $80 000 от колата. Определено не си струва, но не съжалявам за нищо, което правя".

 

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Нищо му няма. Прибра го на собствен ход. Ако беше с картер си му изтичат чорбите и си остава там.
fallback
Последни