fallback

Уникален Mercedes, създаден в чест на Федерер, се продава

За единствения GT 63 S E Performance със специален цвят се очаква цена от 250 000 долара

Специален автомобил за специален човек – такъв е Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, който е посветен на легендарния тенисист Роджър Федерер и на 26 ноември ще бъде продаден на търг от RM Sotheby's, съобщава Robbreport.

 

 

От аукционната къща очакват уникалният екземпляр да се продаде за поне 250 000 долара. Стандартният GT 63 SE Performance Hybrid в момента се предлага в Европа за около $221 000. Парите от продажбата ще бъдат предоставени за благотворителен тенис проект в Лондон. 20-кратният шампион от Големия шлем, който се отказа от спорта през септември, има дългогодишно партньорство с Mercedes.

Този GT 63 SE Performance е само в един екземпляр, като се съобщава, че самият швейцарец е участвал в проектирането на дизайна. Създаден е да почете забележителната тенис кариера на Федерер, която продължи повече от 24 години. За тази цел автомобилът е в специално изработена неоново-жълта боя, подобна на тенис топка, наречена „Electric Beam“. Освен това колата е „маркирана“ с личния подпис на Федерер и е без пробег, естествено, в безупречно състояния отбелязват от RM Sotheby's.

 

 

Купето с четири врати, което е първото от поредицата E Performance plug-ins, представлява най-мощната пътна кола на AMG досега. Хибридът разполага с 4,0-литров V8 двигател с турбокомпресор и електрически мотор с мощност 150 кВт, които произвеждат обща мощност 831 к.с., която се доставя на четирите колела чрез деветстепенна автоматична трансмисия и система 4Matic+ на AMG. Ускорението до 100 км/ч е за 2,9 секунди, а до 200 км/ч - за по-малко от 10 секунди. Това е почти колкото най-бързия регистриран сервис на Федерер от 230 км/ч.

„Представлявайки новата ера на електрифицираното AMG представяне, бъдещият собственик ще бъде сигурен, че получава сензационно изживяване при шофиране в допълнение към закупуването на част от историята на тениса“, се казва в изявление на аукционната къща.

 

Още снимки на GT 63 S E Performance - вижте в галерията

 

fallback
fallback
Последни