fallback

Джо Байдън вдигна 190 км/ч със стария си Corvette Stingray

Президентът на САЩ се пробва на драг срещу сина на Колин Пауъл (ВИДЕО)

Някой ще каже, че 190 кч/ч не е кой знае колко сериозна скорост, но все пак в случая става дума за президента на САЩ, който е на 79 години. Джо Байдън демонстрира възможностите на своя Corvette Stingray от 1967 г. в импровизирано драг-състезание срещу Майкъл Пауъл, сина на бившия държавен секретар на САЩ – Колин Пауъл, съобщава New York Post.

Зеленият кабриолет на Байдън е оборудван с V8 двигател с мощност 350 к.с., като президентът е единственият негов собственик до момента. Той го получава като подарък за сватбата си през 1967 г. от баща си, който дълги години е управлявал най-голямото представителство на Chevrolet в САЩ.

Оттогава колата е в гаража на семейство Байдън. Разбира се, като истински американец, настоящият президент на САЩ е имал и други коли в живота си. По-специално се съобщава за електрифициран Ford F-100 от 1978 г., който според държавния глава е бил „дяволски тих“, но е имал „по-бърз старт“ от бензиновия си колега.

В сегашното драг състезание, което се проведе в тренировъчния център на тайните  служби  „Джеймс Роули“ в Белтсвил (щата Мериленд), Байдън нямаше шанс да спечели. А причината, че по-модерният и усъвършенстван Stingray на сина на Колин Пауъл има 455 к.с. под капака. Стартът на надпревара между двете машини даден от телевизионният водещ Джей Лено, който има една от най-впечатляващите автомобилни колекции в света.

fallback
  • #8
    Вин ( преди 1 година )
    Има и детектив - следовател във форума, браво! Има си хас, ако е сниман момента, в който се движи със 190 км., онзи пикап да е на две педи от бронята му! За " прилепналата косица" иде реч!
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Както се вижда, косицата му е идеално прилегна и нищо не я развява, едва ли се движи с повече от 20 километра в час. Това със 190 го оставям за американците.
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    абе на тоя кой му дава ключове за кола изобщо? Ще вземе да види некой призрачен завой...освен това КОЙ *** ще си купи кола в зелен цвят, освен ако не е масленото матово зелено, на военните машини.....
  • #5
    До Вин ( преди 1 година )
    Да беше само автомобилната култура, щяхме да се цъфнали и вързали! На тази територия освен чалга културата друго не вирее вече
  • #4
    Вин ( преди 1 година )
    Автомобилната култура е твърде непонятна в държава,в която допреди 30 години се чакаше ред за кола над 10, а покупката и беше като сватба за цял живот:)
  • #3
    алцхаймерът ... ( преди 1 година )
    100% е заспал некъде по пътя и специалните служби са го спирали с мрежи!
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Автомобилна красота! Ама гардовете май не са сигурни къде ще спре президентът...
  • #1
    мая ( преди 1 година )
    А дали знае накъде е тръгнал... и как да се върне
fallback
Последни