IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Границата на Русия с Грузия се превърна в автомобилен пазар

Бягащите руснаци продават колите си заедно с място на опашката

Стотици руски автомобили блокираха границата на Северна Осетия с Грузия в опит да напуснат страната заради обявената мобилизация. Само за часове се натрупа огромна опашка, а мястото се превърна и в автомобилен пазар.


Русия граница


Властите на Грузия отвориха пешеходен пункт, което накара голяма част от бягащите да се опитат да се отърват от колите си, за да преминат границата по-бързо пеша. Много шофьори публикуваха обяви в социалните мрежи, в които посочват, че са готови да продадат автомобилите си заедно с мястото в колоната.

Собственик на BMW 328i, например, обяви, че е готов да се раздели с колата си за 1,5 млн рубли (около 52 000 лева). Мъжът твърди, че е на 6 километра от самата граница и с настоящите темпове на движение на колоната ще стигне до пункта след около седмица. Собственик на Subaru иска да направи същото и продава автомобила си за 400 000 рубли (14 000 лева).

На границата се появиха и прекупвачи на автомобили, които следят за хора, готови да се разделят с колите си на по-ниска цена. А изборът е огромен – от модели на Kia до луксозни коли на Mercedes-Benz. Освен тях, в интернет се появиха и оферти за продажба на скутери и велосипеди.

На свой ред, властите в Северна Осетия обявиха, че започват да връчват призовки не само на местните жители, но и на тези, които са се наредили на опашка, за да преминат в Грузия.

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Загробски ( преди 1 година )
    На Рашистите не бива да се продават дори картонени кофчези (гроб) или trumna,защото са трето и четвърто поколение варяго и болшевики.Те сами се изтребват само им дайте водка и крава за разплод и гледайте Армагедон.
  • #10
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до 9 ( преди 1 година )
    Журналистите редовно говорят глупости, а аз предпочитам да се доверя на приятели... Това си е причиняване на смърт, не убийство по недпредпазливост. Можете и сам да проверите какво пише в НК.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    До 7 Не сте прав, снощи по централните на БТВ чух и се възмутих, че някой от многото коментирани катастрофи с убит ( не си спомня точно коя, може би убития полицай на пътя), му повдигат обвинение за "убийство по непредпазливост", при условие, че е шофирал пиян!
  • #8
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Иначе поздравления за великите успехи на путин, а тата междувременно обявиха електричка за 10 000 долара. Нормално е Моди така да ви се подиграва.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до 1234 ( преди 1 година )
    По нашия НК няма такова нещо като непредумишлено убийство. Убийството е умишлено, причиняването на смърт вече не е.
  • #6
    21 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Не е никак реалистично да се очаква от 20% малцинство макар и предимно млади в големите градове да свалят власт управляваща над 20 години с пълен контрол над медии, интернет и опозиционни лидери и подкрепяна от мнозинството
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    до 1234 ( преди 1 година )
    Не им се чака да видят дали ще дойдат повиквателните. А санкцията за неявяване на повиквателна е по-тежка от тази за непредумишлено убийство.
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    до 2 ( преди 1 година )
    И на мен това ми беше първата мисъл - да обезкървят руската икономика откъм работна и военна сила. Но има и друга страна - така ще принудят хората да въстанат срещу началството.
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    1234 ( преди 1 година )
    повиквателни имат ли че бягат
  • #2
    14 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А в случая реакцията на граничещите с Русия страни от ЕС е позорно че опитват да забранят и ограничават влизането на всякакви руснаци вместо да пускат поне транзитно колкото могат повече от поне под 35 годишните сред които подкрепата за войната и Путин е най-ниска